Κύπελλο Αγγλίας: Γλίτωσε το “κάζο” η Μάντσεστερ Σίτι. Πρόκριση… θρίλερ – video


Μπορεί στο Champions League να… ρημάζει τις αντίπαλες άμυνες και να βρίσκεται στην πρώτη θέση της Premier League αλλά στο Κύπελλο Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι κινδύνεψε να γνωρίζει οδυνηρό αποκλεισμό. Οι “πολίτες” πήραν τελικά την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup, νικώντας εκτός έδρας τη Σουόνσι με ανατροπή (3-2).

Μια… μεσαία ομάδα της Championship παραλίγο να αποκλείσει την πρωτοπόρο της Premier League! Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε να χάνει με 2-0 μέσα στην έδρα της Σουόνσι στο ημίχρονο, αλλά κατάφερε μέσα σε 20 λεπτά να πετύχει τρία (2-3) και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι «κύκνοι» προηγήθηκαν 2-0, με πέναλτι του Γκράιμς (20΄) και γκολ του Τσελίνα (29΄), και… άντεξαν ως το 69΄.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε το αναμενόμενο rotation στην ενδεκάδα, αλλά επιστράτευσε Στέρλινγκ και Αγκουέρο και είδε την ομάδα του να “γυρίζει” το ματς.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα μείωσε σε 2-1 στο 69΄, ενώ στο 78′ το αυτογκόλ του Νόρντφελτ (η μπάλα βρήκε στην πλάτη του τερματοφύλακα της Σουόνσι μετά από άστοχο πέναλτι του Αγκουέρο) έφερε το ματς στα ίσα. Το τελικό 2-3 διαμορφώθηκε στο 88′ από το τέρπα του αργεντινού επιθετικού.

Με τη νίκη αυτή, η Μάντσεστερ Σίτι διατηρεί… ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης και των τεσσάρων τροπαίων που “κυνηγάει” τη φετινή σεζόν, αφού είναι ήδη κάτοχος του League Cup.

Νωρίτερα, η Γουότφορντ επικράτησε 2-1 της Κρίσταλ Πάλας και εξασφάλισε μία θέση στην τετράδα. Ο Καπού στο 27΄ και ο Γκρέι στο 79΄ πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μπατσουαγί στο 62΄. Ο Χοσέ Χολέμπας ήταν βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μασίνα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ