Εάν η ψυχολογία σου έχει «πέσει», βάλε κόκκινο κραγιόν!


Εάν η ψυχολογία σου έχει «πέσει», βάλε κόκκινο κραγιόν, γιατί οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό αρκεί για να φτιάξει η διάθεσή σου και να αισθανθείς αμέσως καλύτερα.
Όλες έχουμε ημέρες που δεν αισθανόμαστε και τόσο καλά. Μπορεί να φταίνε οι ορμόνες, το άγχος, τα νεύρα ή καταστάσεις που δεν μπορούμε να αλλάξουμε και μας κάνουν να στεναχωριόμαστε. Τι κάνουμε αυτές τις ημέρες; Βάζουμε κόκκινο κραγιόν!

Κι όμως, αυτό δεν είναι κάτι που υποστηρίζουμε εμείς αλλά οι ειδικοί, ενώ ψυχολόγοι σε μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Rochester που δημοσιεύτηκε στο Psichology Today το 2008, έχουν αποδείξει ότι οι άνδρες αισθάνονταν μεγαλύτερη σεξουαλική έλξη για τις γυναίκες που φορούσαν κόκκινο κραγιόν, σε σύγκριση με εκείνες που φορούσαν κάποια άλλη απόχρωση.

Οι ειδικοί αναφέρουν ακόμη ότι ο λόγος που οι γυναίκες νιώθουν καλύτερα όταν φοράνε κόκκινο κραγιόν είναι επειδή την ίδια στιγμή νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ νιώθουν και πιο ελκυστικές. Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους οι γυναίκες αποδείχθηκε ότι είχαν καλύτερη διάθεση τις ημέρες που φορούσαν κόκκινο κραγιόν απ’ τις ημέρες που φορούσαν κάποια απόχρωση σε ουδέτερους τόνους.

Τέλος, σύμφωνα με άλλες έρευνες έχει αποδειχθεί ότι κατά την περίοδο μιας οικονομικής κρίσης, οι πωλήσεις των κόκκινων κραγιόν αυξάνονταν συγκριτικά με τις περιόδους που επικρατούσε οικονομική σταθερότητα. Ο λόγος; Δεν υπάρχει τίποτα που να μην κάνει καλύτερο ένα κόκκινο κραγιόν, γι’ αυτό την επόμενη φορά που χρειαστείς ένα boost στην ψυχολογία σου, φόρεσε το και πήγαινε μια βόλτα!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ