Πίτσα με λαχανικά


Μία ελαφριά και νόστιμη συνταγή που γίνεται με διάφορα λαχανικά και δύο ειδών τυριά. Γίνεται εύκολα και είναι σίγουρο πως… δεν θα ακούσετε καμία διαμαρτυρία στο τραπέζι!

Πίτσα με λαχανικά

Υλικά

1 βάση λεπτή ζύμη πίτσας
1½ φλ. του τσαγιού μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μικρές φουντίτσες
1/3 φλ. του τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/3 φλ. του τσαγιού πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1/3 φλ. του τσαγιού κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1/3 φλ. του τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλ. του τσαγιού τυρί τσένταρ ή παρμεζάνα τριμμένο
1 φλ. του τσαγιού μοτσαρέλα φρέσκια τριμμένη
1 φλ. του τσαγιού γάλα
2 αβγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε το μπρόκολο για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει στο σουρωτήρι.

Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα και το μπρόκολο καθώς και το τυρί τσένταρ ή την παρμεζάνα.

Στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας.

Βάζουμε ομοιόμορφα το μείγμα των αβγών, μοιράζουμε τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με τη φρέσκια μοτσαρέλα και πιπέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω θέση, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας της ζύμης ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ