Θέμις Μαρσέλλου: Η «μις Μιούζικαλ» λατρεύει να δουλεύει με παιδιά και μιλάει γι” αυτό!


Σίγουρα όλοι έχουν δει κάποια παράστασή της, κι ας µην το ξέρουν, καθώς, ούσα µια από τις πιο επιτυχηµένες Ελληνίδες στον χώρο του θεάτρου σήµερα, έχει στο ενεργητικό της πλήθος επιτυχιών στην κατηγορία του µιούζικαλ. 

Ο λόγος για τη Θέμιδα Μαρσέλλου, που τα τελευταία 15 χρόνια έχει σκηνοθετήσει στη χώρα µας τα ωραιότερα µιούζικαλ, µετατρέποντας τις ιστορίες τους σε µαγικά παραµύθια, µε πολύ χορό και µουσική. Ξεκίνησε το 2003 µε το «Grease» και ακολούθησαν «Το µαγαζάκι του τρόµου», τα «Rent», «Fame», «Annie», «Μελωδία της ευτυχίας», «Οικογένεια Adams», «Jesus Christ Super Star», «Mamma mia» και φέτος το «Matilda», έχοντας στο πλευρό της µερικούς από τους σηµαντικότερους Ελληνες καλλιτέχνες. Η ∆. Βανδή, ο Μ. Χατζηγιάννης, η Α. Παναγιωτοπούλου, ο Βλ. Κυριακίδης και ο Π. Χαϊκάλης είναι µερικοί από τους πρωταγωνιστές των παραστάσεών της. «Μουσική ξεκίνησα να µαθαίνω από τα 5 µου, αλλά αγάπησα το µιούζικαλ επειδή από µικρή πήγαινα µαζί µε τον µπαµπά µου στο Λονδίνο και έβλεπα συνέχεια τέτοιες παραστάσεις. Από το νηπιαγωγείο έως το Λύκειο έκανα κοπάνες από το σχολείο, λέγοντας ότι είµαι άρρωστη, και πηγαίναµε οι δυο µας στο Λονδίνο. Εβλεπα τις παραστάσεις δέκα φορές την καθεµία. Πρόλαβα να ζήσω τη χρυσή εποχή του αγγλικού µιούζικαλ. Οταν άρχισα να κάνω µιούζικαλ στην Ελλάδα, είχα στο µυαλό µου να κάνω να αισθανθεί έστω και ένας άνθρωπος αυτό που αισθανόµουν εγώ τότε», µας εξοµολογείται σήµερα. Η Θέµις Μαρσέλλου φροντίζει µε µεγάλη επιµέλεια την κάθε της παράσταση, οργανώνοντας σχεδόν τα πάντα µόνη της. Κάνει η ίδια τη µετάφραση των έ ργων, τις οντισιόν, τη σκηνοθεσία, αλλά επιµελείται και τους στίχους και τη µουσική, καθώς, εκτός από ηθοποιός και σκηνοθέτης, είναι και καθηγήτρια µουσικής. 

Οταν πρωτοξεκίνησε να ασχολείται µε τα µιούζικαλ, είχε δώσει υπόσχεση στον εαυτό της πως δεν θα δεχόταν να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Επειτα από δέκα µεγάλες επιτυχίες, είναι προς τιµήν των θεατρικών παραγωγών το γεγονός ότι την εµπιστεύονται ρισκάροντας τα χρήµατά τους για να πραγµατοποιηθεί το όραµά της. «Ενα καλό µιούζικαλ είναι πάντα µια ακριβή παραγωγή. Θέλω πάντα να έχω ζωντανή ορχήστρα. Ξεκίνησα τα µιούζικαλ µετά το 2000, αλλά ο κόσµος άρχισε να µε µαθαίνει µε το “Mamma mia”. Η ∆έσποινα Βανδή, που πρωταγωνιστούσε σε αυτό, δούλεψε σαν µαθήτρια. Στις πρόβες δεν ξεχώριζε από τους υπολοίπους. ∆εν αισθανόµουν ποτέ ότι είχα µπροστά µου µια σταρ. Ηταν πολύ καταδεκτική και ταπεινή, πράγµα πολύ σηµαντικό για το αποτέλεσµα. Και είχε τη γενναιοδωρία µπροστά στις κάµερες να µε αναφέρει πάντα».

Το 2013 η Θέμις Μαρσέλλου έκανε το πρώτο της μιούζικαλ με παιδιά. «Ήταν το «Annie», με την Κατερίνα Παπουτσάκη, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον Παύλο Χαϊκάλη και αρκετούς άλλους. «Το έργο αυτό το αγαπούσα παθολογικά. Ήθελα πάρα πολύ να το ανεβάσω, αλλά ήμουν φοβισμένη σχετικά με την επιλογή παιδιών. Όταν κάναμε την οντισιόν, αναρωτιόμουν αν θα βρω την Annie που θέλω. Βρήκα δύο. Η μία ήρθε από τη Χίο. Η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα για αυτόν τον λόγο», αναφέρει. Πώς, όμως, είναι η δουλειά με τα παιδιά; «Τα παιδιά είναι πολύ καλοί επαγγελματίες. Η δουλειά μαζί τους είναι ένα πολύ εύκολο πράγμα, γιατί αυτά είναι πάντα σε φάση παιχνιδιού. Το πιο ωραίο είναι να βλέπεις ταλέντα. Αυτό δεν τα αλλάζω με τίποτα. Λατρεύω την οντισιόν με παιδιά. Στις πρόβες μαθαίνουν πολύ γρήγορα. Τους είναι εύκολο να υποκρίνονται έναν ρόλο. Ταυτίζονται. Μπαίνουν μέσα στην ιστορία. Αυτό με συγκινεί αφάνταστα. Είναι για μένα λόγος ύπαρξης. Μπορούν να ερμηνεύσουν, αν χρειαστεί, όλους τους ρόλους της παράστασης. Ξέρουν απέξω όλο το έργο. Το θέατρο τα βοηθάει να συμφιλιώνονται με την έκθεση του εαυτού τους, το σώμα, τη φωνή, την κίνησή τους», λέει στο Secret. 

Πριν από λίγους μήνες, η Θέμις Μαρσέλλου αποφάσισε, σε συνεργασία με τη δραματική σχολή «Ιασμος», να ιδρύσει την πρώτη σχολή στην Ελλάδα που θα μαθαίνει σε παιδιά και εφήβους την τέχνη του μιούζικαλ σε έναν ιστορικό χώρο, το «Σύγχρονο Θέατρο» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. «Δεν την έφτιαξα μόνη μου. Η σχολή είναι του “Ιάσμου” και έχει δασκάλους για υποκριτική, μουσική, τραγούδι, χορό και τεχνική φωνής. Μετά τη “Matilda”, όπου είδα πού μπορεί να φτάσει ένα παιδί, θέλησα να φτιάξω μια τέτοια σχολή γιατί πιστεύω πως υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία παιδιών που ενδιαφέρεται για αυτό το είδος. Τα τελευταία επτά-οκτώ χρόνια έχω δει σε ακροάσεις πάνω από 1.500 παιδιά και είμαι σε θέση να το γνωρίζω καλά αυτό. Θέλω να δημιουργηθεί ένα φυτώριο με ταλαντούχα παιδιά», εξηγεί. 

Όσο για τους μικρούς πρωταγωνιστές της, η Θέμις Μαρσέλλου έχει να πει τα καλύτερα. Συστήνοντάς μας τη 12χρονη Ζωή Πετράκη, αναφέρει πως αυτό το παιδί είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει ανακαλύψει. Η μικρή, που επιλέχθηκε για το «Annie» όταν ήταν 7 ετών, θέλει πια να γίνει ηθοποιός όταν μεγαλώσει. «Οταν οι γονείς μου με πήγαν στην οντισιόν, κανείς μας δεν πίστευε ότι θα περάσω, γιατί δεν ήξερα να τραγουδώ καλά. Πάνω στη σκηνή νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Δεν με αγχώνει καθόλου το ότι από κάτω έχει κόσμο. Στην πρεμιέρα νιώθω πως πρέπει να τα κάνω όλα σωστά, αλλά μετά γίνεται ροή όλο αυτό», μας λέει σήμερα το κοριτσάκι που έχει παίξει στο «Annie», στη «Μελωδία της ευτυχίας», στο «Mamma mia» και φέτος στη «Matilda».

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ