GP Αυστραλίας: Μπότας και Mercedes παίρνουν κυρίαρχη νίκη, οι Ferrari υστερούν


Ο Βάλτερι Μπότας ξεκίνησε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κερδίζοντας το Γκραν Πρι της Αυστραλίας με διαφορά 20 δευτερολέπτων από τον ομόσταυλό του, Λιούις Χάμιλτον, πραγματοποιώντας, κατά τον ίδιο, τον καλύτερο αγώνα της ζωής του.

Τα θεμέλια της νίκης τέθηκαν από την εκκίνηση, όταν ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes έβαλε το μονοθέσιό του μπροστά από αυτό του Χάμιλτον στην πρώτη στροφή του αγώνα. Μάλιστα, κατάφερε όχι μόνο να κρατηθεί με άνεση μπροστά του, αλλά και να απομακρύνεται με σταθερό ρυθμό, φτάνοντας τη διαφορά του από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 25 δευτερόλεπτα λίγους γύρους πριν από το τέλος.

Σαν να μην του έφτανε αυτό, ο Μπότας διεκδίκησε και πήρε με αποφασιστικότητα και τον έξτρα βαθμό για τον ταχύτερο γύρο αγώνα, που δίνεται από φέτος στο πρωτάθλημα, ανεβάζοντας έτσι τη συγκομιδή του στο απόλυτο, δηλαδή στους 26 βαθμούς.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull εξασφαλίζοντας για λογαριασμό της Honda το πρώτο της βάθρο μετά την επιστροφή της στη Φόρμουλα 1 το 2015.

Από απόλυτο φαβορί για τη νίκη και δεύτερη ταχύτερη στις κατατακτήριες δοκιμές, η Ferrari εμφανίστηκε ως τρίτη δύναμη στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να αρκείται στην 4η θέση 57 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, και τον Σαρλ Λεκλέρ στην 5η. Ο νεαρός Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia, διατάχτηκε μάλιστα στο τέλος του αγώνα να εγκαταλείψει την επίθεσή του στον Φέτελ, υπακούοντας πειθήνια στο φετινό πλάνο της ομάδας που έχει ορίσει ως ξεκάθαρο Νο1 τον Γερμανό.

Στη μέση της κατάταξης είχαμε μια πολύ έντονη μάχη ανάμεσα σε 5 κατασκευαστές. Τελικός επικρατών στην 6η θέση, ο Κέβιν Μάγκνουσεν με Haas, ο οποίος ηγήθηκε ενός γκρουπ που αποτελούνταν από τους Νίκο Χούλκενμπεργκ με Renault, Κίμι Ράικονεν με Alfa Romeo, Λανς Στρολ με Racing Point και Ντανιίλ Κβίατ με Toro Rosso. Τους 4 τελευταίους οδηγούς της πρώτης δεκάδας, χώριζαν μόλις 2,5 δευτερόλεπτα στη γραμμή του τερματισμού.

Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1, την Κυριακή 31 Μαρτίου για το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ