Η Lotus ετοιμάζει νέο αυτοκίνητο για το 2020


H ιστορική βρετανική μάρκα, μετά από την εξαγορά της από την κινέζικη Geely το 2017 άρχισε να κάνει αρκετά μεγαλεπήβολα σχέδια, μεταξύ των οποίων ένα hypercar αντίστοιχο της Aston Martin Valkyrie ή την προσθήκη στην γκάμα της ενός SUV.

Aυτό όμως που φαίνεται να προχωρά είναι κάτι πιο προσγειωμένο και απαραίτητο: ένα πραγματικό καινούργιο αυτοκίνητο στην λογική της Lotus, το οποίο θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα -και με αρκετά χρόνια στην πλάτη της- γκάμα της εταιρίας, δηλαδή την Evora, την Elise και την Εxige.

O νέος CEO της βρετανικής εταιρίας Phil Popham δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό ότι το νέο σπορ αυτοκίνητο της Lotus είναι μέρος του πενταετούς προγράμματος της εταιρίας που έχει εκπονηθεί μαζί με την Geely. Θα διατηρήσει τις κλασικές αξίες των Lotus όμως θα είναι πιο πρακτικό και πιο ικανό να ανταποκριθεί στην καθημερινή χρήση, έχοντας καλύτερη εργονομία και πολύ πλουσιότερο εξοπλισμό από τις τυπικές Lotus των τελευταίων χρόνων.

Στην ουσία θα πρόκειται για μία γέφυρα ανάμεσα στην σημερινή σκληροπυρηνική φιλοσοφία της Lotus και στη νέα εποχή της, η οποία θα συνδυαστεί με την δημιουργία μιας εντελώς νέας πλατφόρμας. Κάτι βέβαια που δεν θα γίνει αμέσως αλλά θα χρειαστούν τρία με τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί.Μάλιστα αυτή η νέα πλατφόρμα θα δίνει την δυνατότητα σε όλες τις επερχόμενες Lotus να μπορούν να αποκτήσουν και ηλεκτρική έκδοση. Αυτό και αν είναι αλλαγή!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ