Πώς συμπεριφέρονται τα ζώδια όταν χωρίζουν;


«Συγγνώμη που σ’ αγάπησα πολύ, δεν ξέρω όμως ν’ αγαπώ πιο λίγο… μα βρήκα το κουράγιο και θα φύγω!» Τα δοκιμάσαμε όλα, τα προσπαθήσαμε όλα… τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα; Πόσο ακόμη θα περιμένουμε; Το ξέρουμε πολύ καλά πως «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται»… Το τελευταίο που μένει είναι η αξιοπρέπεια και μόνο, η τελευταία καλή εικόνα. Χρειάζεται όμως, κάποιες φορές, ένα χρονικό διάστημα για να το πάρουμε απόφαση, υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που δεν το παίρνουν ποτέ απόφαση… Μέχρι την τελευταία στιγμή, για κάποιους από εμάς υπάρχει η ελπίδα, αλλά για πόσο ακόμη…; Το προσωπικό μέτρο του έρωτα και της αγάπης είναι τελικά πολύ υποκειμενικό.

Το παραπάνω τραγούδι λέει πως «… όμως η τόση αγάπη μου μόνο κακό σου κάνει».
Στην προκειμένη όμως περίπτωση, μόνο σε σένα κάνει τόσο κακό. Κι αυτό γιατί έρχεται κάποια στιγμή που σιχαίνεσαι και μισείς τον εαυτό σου που σε πρόδωσε. Ο άλλος κάνει αυτό που πάντα ήξερε να κάνει πολύ καλά, εσύ όμως τι κάνεις για να προστατέψεις τον εαυτό σου; Το ότι θα πονέσεις εξαιτίας του ίδιου σου του εαυτού το κάνει ακόμη χειρότερο, θα τον σιχαθείς και θα χάσεις κάθε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, κι αυτό είναι ακόμη χειρότερο γιατί δημιουργείται μια νέα πεποίθηση, πλαστή ή όχι, δεν έχει σημασία, και στο τέλος μπορεί να εθιστείς σε τέτοιου είδους αδιέξοδες σχέσεις… Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βρεις το… κουράγιο και τη δύναμη να φύγεις οριστικά αυτή τη φορά!

Πως συμπεριφέρονται τα ζώδια όταν χωρίζουν;

ΚΡΙΟΣ
Για να φύγει ένα ακόμη ερωτευμένο Κριάρι, μέσα από μια σχέση που δεν του αξίζει, όσο κι αν φαίνεται παρορμητικό και περήφανο, δεν του είναι τελικά και τόσο εύκολο. Το ένστικτο του αιώνιου κυνηγού μέσα του τον ωθεί στο να συνεχίσει τον αγώνα του. Η λογική του βέβαια λέει άλλα, αλλά δυστυχώς εύκολα μπορεί να πιαστεί στα «δίχτυα» της ίδιας του της αδυναμίας. Χρειάζεται αρκετή εσωτερική προετοιμασία και πάνω απ’ όλα, να πείσει τον εαυτό του ότι δεν …κιοτεύει αλλά ότι στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται να πρυτανεύσει η λογική! Το σίγουρο είναι ότι τον πρώτο καιρό θα παραμένει επιρρεπής και ο πόνος του μεγάλος…

AdTech Ad
ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος αγαπάει με τον ιδιαίτερο δικό του τρόπο που δύσκολα θα καταλάβεις τι του συμβαίνει μέσα του. Υπάρχει περίπτωση να μην πιστέψεις καθόλου ότι αυτός ο άνθρωπος βασανίστηκε μέχρι να το πάρει απόφαση. Στην πραγματικότητα όμως, κι ίσως είναι τελικά από τους τυχερούς της υπόθεσης, θα πάρει την τελική απόφαση με κύριο κριτήριο τη λογική και μόνο. Αφού θα έχει δώσει πολλές ευκαιρίες στον άλλον, θα έχει καταπιεί πολλές φορές αυτά που θα ήθελε να πει… εκεί που δεν θα το περιμένεις, θα πει ένα απλό «αντίο»… και μην τον ξαναείδατε! Όταν όμως το πει, θα είναι και το οριστικό!

ΔΙΔΥΜΟΣ
Ένας Δίδυμος θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει το πρόβλημα, εκτός από το ταίρι του, και με το φιλικό του περίγυρο που εμπιστεύεται. Αν η σχέση μέσα στην οποία βρίσκεται, ήταν πάνω σε αρκετά σοβαρές βάσεις, τουλάχιστον για εκείνον, θα αργήσει να πάρει την τελική απόφαση. Όλο όμως το επόμενο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει, το μυαλό του θα εργάζεται πυρετωδώς και υποσυνείδητα θα αρχίσει να προετοιμάζεται γι’ αυτό που έρχεται… Θα κάνει κάποιες φορές ότι δεν καταλαβαίνει, αλλά δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που θα το πάρει απόφαση και θα το ανακοινώσει με τρόπο τελεσίδικο και οριστικό!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το υδάτινο στοιχείο του έχει έντονη ανάγκη από συναισθηματική κάλυψη, γι’ αυτό και υποφέρει πολύ ώσπου να πάρει την τελική απόφαση. Θα κλειστεί στον εαυτό του, θα αυτομαστιγωθεί, θα «ξεψαχνίσει» κάθε πτυχή της σχέσης και που μπορεί να στράβωσε, κάτι που δεν το πήρε εγκαίρως είδηση… Όμως, το περίεργο μαζί του είναι ότι παρ’ όλο που τον θεωρεί κάποιος εύθραυστο, στην πραγματικότητα είναι από τους πιο ανθεκτικούς! Αφού θα το καθυστερήσει όσο μπορεί, και εφευρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες, από το να βάψει το σπίτι του έως ν’ αλλάξει και τις σανίδες του παρκέ του… στο τέλος, θα ανοίξει την πόρτα της καρδιάς του και θα δείξει την έξοδο στον άλλον…!

ΛΕΩΝ
Περηφάνια και εγωισμός! Ποτέ ένα Λιοντάρι δεν θα δείξει πόσο πόνεσε στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μέχρι να το πάρει απόφαση. Στην αρχή, δεν μπορεί να διανοηθεί πως ο άλλος έχει σταθεί τόσο κουτός και δεν εκτιμά τον θησαυρό που του έτυχε στον δρόμο του. Θέλει όμως να είναι απόλυτα σίγουρος, πριν κάνει κάποια κίνηση, εκτός κι αν έχει υποπτευθεί ότι ο άλλος ετοιμάζεται να του δώσει πρώτος τη «χυλόπιτα». Το πόσο θα πονέσει, δεν θα αφήσει ποτέ να φανεί, παρά μόνο και ίσως, σε κάποια πολύ δικά του άτομα και της απολύτου εμπιστοσύνης του. Θα γλείψει κρυφά τις πληγές του κι όταν πια το ανακοινώσει, είναι απόλυτα έτοιμος για όλα!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το να μην πηγαίνει κάτι, όπως το έχει εκείνος κανονίσει μέσα στο μυαλό του, του φαίνεται εντελώς αδιανόητο! Ίσως αυτό να είναι μάλιστα που τον πονά και περισσότερο… Επειδή όμως κάποια από τα βασικά του σημεία είναι η πρακτικότητα που χαρακτηρίζει τη σκέψη του και ταυτόχρονα η δύναμη της λογικής του να τα εξετάζει όλα και να τα βλέπει απ’ όλες τις μεριές, στο τέλος θα καταφέρει να ξαναβάλει τα κουτάκια στις θέσεις τους, αν και διαφορετικές αυτή τη φορά, κι αφού νιώσει καλύτερα με το αποτέλεσμα στην ψυχή του, θα αποφασίσει πως η μόνη λογική λύση είναι να «λύσει» πια αυτή τη σχέση!

ΖΥΓΟΣ
Για έναν Ζυγό, το να καταλάβει ότι η σχέση που μέχρι χθές αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά, δεν πάει όπως θα ήθελε να πάει, αποτελεί μεγάλο πλήγμα στον ψυχικό του κόσμο. Τον πρώτο καιρό, νιώθει ανίκανος να συνεχίζει να ζει όπως ζούσε, κάποιες φορές δεν έχει τη δύναμη ακόμη και να μιλήσει. Κι ενώ είναι πολύ ανοιχτός με τους φίλους του, και συνήθως τα εκμυστηρεύεται όλα, σ’ αυτήν την περίπτωση, θα αργήσει να ζητήσει βοήθεια από το φιλικό του περιβάλλον. Αν σ’ ένα Ζυγό φαίνεται δύσκολο να πει «όχι» σε οτιδήποτε, φανταστείτε πόσο δύσκολο του είναι να βάλει πρώτος εκείνος το τέρμα σε μια σχέση που ακόμη μιλά στην καρδιά του…

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Για ένα σταθερό ζώδιο, όπως ο Σκορπιός, σε ανάλογη περίπτωση, θα κλονιστεί μέσα του η ανάγκη για ασφάλεια και σταθερότητα. Γενικά, ό, τι αναγκάζεται να αποχωριστεί στη ζωή του, το βιώνει ως ένα μικρό θάνατο. Το να νιώσει ότι δεν έχει εκείνος το «πάνω χέρι» και ξαφνικά βρίσκεται στη θέση εκείνου που βιώνει την απόρριψη, λειτουργεί με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Από τη μια, κι ενώ βλέπει την αλήθεια μπροστά του, θα κάνει σαν να μη συμβαίνει και ταυτόχρονα θα προσπαθεί να βρει ευφάνταστους τρόπους για να αλλάξει την κατάσταση προς όφελός του. Δύσκολα θα αποχωριστεί τον άλλον πρώτος, αλλά ακόμη κι αν γίνει, το πλήγμα θα είναι μεγάλο.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ίσως από τις πιο light περιπτώσεις… Θα κοιτάξει να σεβαστεί τα όρια και τις ελεύθερες επιλογές του άλλου και ταυτόχρονα εκεί που θα εστιάσει περισσότερο είναι πως πάνω απ’ όλα, αυτό που έχει σημασία, είναι οι καλές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Το να καταφέρετε να μείνετε φίλοι ακόμη και μετά από έναν χωρισμό, είναι για εκείνον ιδιαίτερα σημαντικό. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που συνήθως «βολεύει» και το άλλο άτομο… Οπότε τα πράγμα λήγουν σχετικά αρκετά ανώδυνα. Γενικά, ως μεταβλητό ζώδιο, θα προσαρμοστεί πιο εύκολα σε αλλαγές και ανατροπές της ζωής.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αξιοπρέπεια! Η λέξη κλειδί για έναν Αιγόκερω. Αφού κάνει την αυτοκριτική του και δει πως το σφάλμα δεν είναι δικό του, θα φιλοσοφήσει το θέμα και στο τέλος θα καταλήξει εκεί που ήταν και πριν αρχίσει αυτή σχέση, δηλαδή, ότι κακώς εμπιστεύτηκε και πίστεψε σε κάποιον άλλο. Δύσκολα θα ανοιχτεί σε φίλους του για να εκμυστηρευτεί αυτό που του συμβαίνει. Θα βρει άλλους τρόπους αναπλήρωσης και πολύ σύντομα θα πάρει την τελειωτική απόφαση. Το πιο πιθανό είναι ότι ο άλλος δεν θα καταλάβει ποτέ πόσο κατάφερε και άγγιξε την καρδιά ενός Αιγόκερου…!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Μόλις καταλάβει ότι ο άλλος δεν νιώθει αυτά ακριβώς που θα ήθελε και ο Υδροχόος μας να νιώθει, σύντομα και πολύ παρορμητικά, αν και σταθερό ζώδιο, θα πάρει την απόφαση του finale! Στην πραγματικότητα, δεν ήταν έτοιμος ακόμη να το αντιμετωπίσει, αλλά δεν θα αφήσει στον άλλον ποτέ να καταλάβει πόσο τον πόνεσε. Θα κοιτάξει όλο αυτό να το κρύψει κάτω από ένα πολύ άνετο ύφος και εστιάζοντας περισσότερο στο θέμα της φιλίας, τόσο που θα το πιστέψει ακόμη και ο ίδιος. Βέβαια, με τα χρόνια αυτό αλλάζει και δίνει περισσότερες ευκαιρίες στον άλλον, μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν πάει άλλο, από φόβο όμως να μην ξανακάνει τα παλιά, μπορεί να φτάσει στο άλλο άκρο και να καθυστερήσει επικίνδυνα…

ΙΧΘΥΣ
Συνήθως ψεύδεται για καιρό απέναντι στον εαυτό του. Η κυκλοθυμικότητά του θα δουλεύει υπερωρίες και τα νεύρα του θα είναι αρκετά ευαίσθητα. Δεν θέλει εύκολα να το δεχτεί και πολύ πιθανόν τον πρώτο καιρό να ψάχνει άλλες αφορμές για να δικαιολογήσει την κατάσταση. Όταν θα αρχίσει πια να παραδέχεται ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελε να πάνε… τότε βιώνει έναν βαθύ πόνο που θα τον εκφράσει είτε μέσα από κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα, είτε, στην χειρότερη περίπτωση, μέσω κάποιων καταχρήσεων. Σίγουρα όμως, θα αποφασίσει παρορμητικά και θα ξαφνιάσει τον άλλον σε στιγμή που δεν θα το περιμένει. Ωστόσο και σ’ ένα ασυνείδητο επίπεδο, οι μηχανισμοί επιβίωσης έχουν τεθεί σε λειτουργία… Έτσι, δεν αποκλείεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κι εκεί που δεν το περιμένεις, να τον δεις να είναι ξανά ερωτευμένος, πριν ακόμη μπουν οι τίτλοι του τέλους στην προηγούμενη σχέση!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ