Το Hyundai Veloster N τα βάζει με το Honda Civic Type R (+video)


Ο συνήθης «πολεμιστής» της Hyundai στο πεδίο μάχης των hot hatches, είναι το i30 N. Το μικρομεσαίο «όπλο» των Κορεατών δεν έχει πάρει λίγες νίκες, ωστόσο με αντίπαλο το Honda Civic Type R τα πράγματα χλωμιάζουν. Για αυτό και στο σημερινό video, βλέπουμε ένα άλλο γρήγορο Hyundai να δοκιμάζει την τύχη του απέναντι στον κυρίαρχο της κατηγορίας.

Το Veloster δεν είναι ευρύτερα γνωστό στο ευρωπαϊκό κοινό, καθώς διατέθηκε για μικρό διάστημα και σε επιλεγμένες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Στις Η.Π.Α. ωστόσο θεωρείται ένα από τα καλύτερα compact αυτοκίνητα για τον ενθουσιώδη οδηγό, με την έκδοση Ν να το τοποθετεί καταμεσής του χωραφιού των hot hatches. Κάτω από το καπό συναντάμε τον γνωστό 2λιτρο Τ-GDI των 250 και 275 ίππων για το Performance, με το τελευταίο να χρειάζεται λιγότερο από 6 δλ. για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση (5.8 για την ακρίβεια) και να επεμβαίνει ηλεκτρονικός περιοριστής για να το κρατήσει στα 250 χλμ./ώρα της τελικής. Η Hyundai δηλώνει ότι με την αφαίρεσή του, μπορεί να φτάσει τα 265 χλμ./ώρα. Με λίγα λόγια, αριθμοί που του δίνουν το δικαίωμα να προκαλεί το Type R.

Φυσικά το ταχύτερο μπροστοκίνητο όλων των εποχών στο Nurburgring διαθέτει κοντά στα 50 άλογα παραπάνω, ωστόσο θεωρητικά έχει δυσκολότερο έργο απέναντι στο Veloster από ό,τι με το i30 N. Το πόσο, στο video που ακολουθεί


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ