Προσέχω για να έχω το πολύτιμο κασμίρ μου!


Ο Νο 1 κανόνας για να διατηρήσουμε το πολύτιμο κασμιρένιο πουλόβερ ή τη ζακέτα μας άψογα για πολλά χρόνια είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα τραυματιστεί με τα απορρυπαντικά σε σκόνη που χρησιμοποιούμε συνήθως. Ούτε βάζουμε στο πλυντήριο ακόμη και στο πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα. Ακολουθούμε την παραδοσιακή τεχνική.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε αν θέλουμε να καθαρίσουμε το κασμιρένιο πλεκτό μας:

Προτιμάμε σε κάθε περίπτωση το καθαριστήριο για στεγνό καθάρισμα. Επιλέγουμε έναν αξιόπιστο επαγγελματία και συζητάμε μαζί του για την ποιότητα του πουλόβερ δείχνοντας τα σημεία που πιθανόν χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα. Λαιμός, μασχάλες ή κάποιος λεκές απαιτούν τη γνώση ενός ειδικού.

Αν δεν έχει το πλεκτό μας λεκέ, προτιμάμε να μην το πλύνουμε καθόλου και απλώς να το αερίσουμε για 24 ώρες χωρίς να το εκθέσουμε σε ακραίες συνθήκες, ήλιου, σκόνης ή καυσαερίου, βροχής ή υπερβολικής υγρασίας.

Αν νιώθουμε σίγουρες με τις ικανότητές μας, τότε πλένουμε στο χέρι σε θερμοκρασία νερού που δεν υπερβαίνει τους 30°C . Γλιτώνουμε το κόστος του επαγγελματικού καθαρισμού αλλά μόνο αν έχουμε ήδη επενδύσει σε ένα ειδικό υγρό καθαρισμού για πολύ ευαίσθητες ίνες ή ακόμα καλύτερα για κασμίρ. Στο διαδίκτυο υπάρχουν εταιρείες που εξειδικεύονται σε ανάλογα προϊόντα – πάντα σε υγρή μορφή και με αναλυτικές οδηγίες.

Δεν στεγνώνουμε με τις ώρες σε απλώστρα ή στο σχοινί χρησιμοποιώντας μεταλλικά μανταλάκια. Προτιμάμε να το αφήσουμε να στεγνώσει φυσικά πάνω σε μια λευκή πετσέτα ξαπλωμένο.

Αποθηκεύουμε τα πουλόβερ μας προσεκτικά, πάντα τυλιγμένα σε ένα φαρδύ συρτάρι ή ανοιχτό ράφι για να αερίζονται επαρκώς και φροντίζουμε να έχουμε φυσικά αρωματικά, όπως ο κέδρος ή η λεβάντα για να αποφύγουμε μικρές τρύπες από τον σκόρο. Δεν τα κρεμάμε, δεν τα στριμώχνουμε μαζί με άλλα συνθετικά υλικά ούτε τα αφήνουμε κουβαριασμένα ή τσαλακωμένα στο βάθος της ντουλάπας μας.

Το καλοκαίρι τα αποθηκεύουμε με επαρκή ποσότητα λεβάντας, αφού έχουμε φροντίσει να είναι στεγνά και καθαρά. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ σακούλες αφαίρεσης αέρα.

Αν έχουν χνούδι και κομπάκια, επιλέγουμε έναν αποχνουδωτή καλής ποιότητας για να απαλλαγούμε από αυτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πολύ προσεκτικά όταν χρειάζεται.

Από τη Δέσποινα Σάμψων

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ