Νέος συναγερμός στην Ουτρέχτη: Πυροβολισμοί σε «πολλά σημεία» της πόλης – Βίντεο και εικόνες από το σημείο που έγινε η πρώτη επίθεση


Συναγερμός έχει σημάνει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από πυροβολισμούς. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά τραυματίες

Πανικός επικρατεί στην Ουτρέχτη, όπου ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως κατά επιβατών του τραμ, κοντά σε σταθμό, στην Πλατεία 24ης Οκτωβρίου.

Νέος συναγερμός στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας μετά την επίθεση ενόπλου σε τραμ με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν κι άλλες αναφορές για πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία της Ολλανδικής πόλης, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες μεταξύ των ανυποψίαστων πολιτών, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό.

Στις Αρχές Ασφαλείας της ολλανδικής πόλης σήμανε συναγερμός και ισχυρές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό, ενώ από άερος στην επιχείρηση συμμετέχουν και αρκετά ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη, ο οποίος διέφυγε απο την περιοχή, με την Αστυνομία να έχει δώσει εντολή στους κατοίκους της πόλης να μην κυκλοφορούν, όσο παραμένει ασύλληπτος ο ένοπλος άνδρας που άνοιξε πυρ κατά των επιβατών του τραμ.

Σύμφωνα με τις εικόνες, η επίθεση φέρεται να έγινε ενώ ήταν εν κινήσει ο συρμός, ο οποίος πλέον έχει ακινητοποιηθεί και περικυκλωθεί απο οχήματα και προσωπικό των Αρχών Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

Δηλώσεις για το δραματικό επεισόδιο έκανε  και ο δήμαρχος της πόλης, Jan van Zanen, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως φρικτό.

Όπως είπε: “Είμαι σε συνεχή επαφή με με την αστυνομία και τον εισαγγελέα. Οι σκέψεις μου είναι με τους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης. Οι Αρχές αναζητούν τον δράστη. Δεν έχουμε αποκλείσει την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα”.

“Ενοπλος άνοιξε πυρ σε συρμό του τραμ στην Ουτρέχτη – Αναφορές για έναν νεκρό” data-description=”Συναγερμός έχει σημάνει στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από πυροβολισμούς. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά τραυματίες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ