Ζητούν και τα ρέστα οι Τούρκοι: «Ατυχής» η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ


Επίθεση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και την ανακοίνωσή του μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας

Λίγες ώρες μετά την προεκλογική ομιλία του Ερντογάν στη Σμύρνη, το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του ζητάει… και τα ρέστα από τη χώρα μας χαρακτηρίζοντας «ατυχή» την ανακοίνωση-απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Μάλιστα το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών «δεν ταιριάζει με το κλίμα καλής γειτονίας που προσπαθούμε (σ.σ. οι Τούρκοι) να αναπτύξουμε».

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή (17/03) ο Τούρκος πρόεδρος επιστράτευσε για άλλη μια φορά τον εθνικισμό προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους των Τούρκων, βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Κατά την προεκλογική του ομιλία στη Σμύρνη, ο «σουλτάνος» θυμήθηκε την Μικρασιατική καταστροφή και τον Κεμάλ.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους οπαδούς του είπε: «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας».

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Τουρκικών ιστοσελίδων ο Ερντογάν είπε: «Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ