Θανάσης Γιαννακόπουλος – Παναθηναϊκός: “Αφιέρωσε τη ζωή του στην παναθηναϊκή ιδέα”


Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πέθανε σε ηλικία 88 ετών, αλλά άφησε πίσω του μία τεράστια κληρονομιά, έχοντας γράψει το όνομά του με “χρυσά” γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού και τα τμήματά του, τον αποχαιρέτησαν… στο δρόμο για το πάνθεον του συλλόγου.

Τόσο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και ο Ερασιτέχνης, είπαν το δικό τους «αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος και σύνδεσε το όνομά του με τις επιτυχίες και των δύο.

Ο «τυφώνας» υπήρξε αντιπρόεδρος του τμήματος μπάσκετ, το οποίο και μετετράπη σε αυτοκρατορία της Ευρώπης στα «χέρια» τα δικά του και του αδερφού του Παύλου, ενώ ο ίδιος ήταν ένας από τους πλέον ιστορικούς προέδρους του Ερασιτέχνη.

Διατελώντας πρόεδρός του για μία 10ετία από το 1999 έως και το 2009, ο Α.Ο. Παναθηναϊκός πανηγύρισε πλήθος τίτλων υπό την προεδρία του και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την αποχώρησή του «κατέρρευσε», με πολλά οικονομικά προβλήματα.  Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

«Θρήνος για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει την οδύνη του για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο σπουδαίος παράγοντας, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στα παναθηναϊκά ιδεώδη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο.

Διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και αντιπρόεδρος στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχοντας τεράστια συνεισφορά στον Σύλλογο αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό.

Το πάθος του και η αγάπη του για το «τριφύλλι» του έχουν χαρίσει ήδη μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της «πράσινης» ιστορίας. Καλό ταξίδι τεράστιε Θανάση Γιαννακόπουλε…».Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην παναθηναϊκή ιδέα, έφυγε από κοντά μας την Τρίτη 19/3 σε ηλικία 88 ετών. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931 και από το 1992 μέχρι και σήμερα υπήρξε πιστός στρατιώτης δίνοντας πάντα το παρόν στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και στο τμήμα βόλεϊ, προσφέροντας τα μέγιστα στον σύλλογο και συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό.

Το σπουδαίο του έργο και η ανιδιοτελής αγάπη του για τον Παναθηναϊκό θα τον κρατήσουν για πάντα ζωντανό στο μυαλό και την καρδιά μας. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θανάση Γιαννακόπουλε».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ