Το «Χρυσό Βουνό» της Ρωσίας (pics)


Τα όρη Αλτάι είναι οροσειρά στην Ανατολική-Κεντρική Ασία, στο σημείο όπου συναντώνται η Ρωσία, η Κίνα, η Μογγολία και το Καζακστάν και όπου πηγάζουν οι ποταμοί Ιρτίς και Ομπ. Το όνομα Αλτάι, σημαίνει «Χρυσό Βουνό» στην τουρκική και μογγολική γλώσσα.

Η απέραντη περιοχή των 16.178 τετρ. χλμ. αποτελεί ένα φυσικό Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και την πιο ολοκληρωμένη σειρά υψομετρικών ζωνών βλάστησης στην κεντρική Σιβηρία καθώς περιλαμβάνει στέπες, δάση στέπας, υποαλπική και αλπική βλάστηση.

Τα όρη Αλτάι είναι τα υψηλότερα βουνά στη Σιβηρία με την υψηλότερη κορυφή να φθάνει τα 4.506 μέτρα. Είναι γνωστά και ως οι «πνεύμονες» της γης, καθώς είναι μία από τις καθαρότερες περιοχές της Ρωσίας.

Με επιβλητικά βουνά, καταρράκτες, παγετώνες, πεντακάθαρα ορεινά ποτάμια και εκπληκτικές κοιλάδες εντυπωσιάζουν ακόμη και τον πιο έμπειρο ταξιδιώτη.

Η περιοχή φιλοξενεί επίσης αρχαιολογικά μνημεία, από λίθινα αγάλματα ως βραχογραφίες. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν παραδοσιακά yurts (μογγολικές σκηνές). Η λίμνη Κανάς βρίσκεται σε μια κοιλάδα στα όρη Αλτάι, σχηματίστηκε περίπου 200 χιλιάδες χρόνια πριν και έχει σχήμα μισοφέγγαρο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ