10 σoκαριστικoί λόγοι για τους οποίους συνεχώς ερωτεύεσαι τους λάθος ανθρώπους!


Για αρκετό καιρό ερωτευόμουν λάθος ανθρώπους ξανά και ξανά. Καμία σχέση μου δεν τελείωσε καλά. Μόνο όταν κοίταξα καλά τον εαυτό μου κατάλαβα τι πήγαινε λάθος. Εγώ ήμουν το πρόβλημα όχι οι άλλοι.

Ο καθένας κάνει λάθος σχέσεις για διαφορετικούς λόγους αλλά φαίνεται πως πολλοί άνθρωποι κάνουν τα ίδια λάθη. Παρακάτω βρίσκονται 10 λόγοι για τους οποίους συνεχίζεις να ερωτεύεσαι τους λάθος ανθρώπους. Φοβάσαι να είσαι μόνος/η. Όταν δεν έχεις σχέση, νιώθεις πως έχεις χαθεί και πως δεν ξέρεις τι να κάνεις με τον εαυτό σου. Ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιείς, αισθάνεσαι πως χρειάζεσαι κάποιον στο πλευρό σου για να νιώθεις ολόκληρος/η.

Έτσι τρέχεις στο πρώτο άτομο που θα βρεις, και αυτό το άτομο συνήθως δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου. Για να αγαπήσεις κάποιον άλλον πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Αν δεν τον αγαπάς αρκετά, θα καταλήξεις να κάνεις πολλές κακές επιλογές. Θα διαλέξεις να είσαι με κάποιον/α που δεν είναι για σένα επειδή δεν σέβεσαι αρκετά τον εαυτό σου ώστε να βρεις κάτι καλύτερο. Το δράμα σε ακολουθεί.

Ίσως το δημιουργείς, ίσως το απολαμβάνεις ή και το προσελκύεις. Όποιος και αν είναι ο λόγος το δράμα σε περιβάλλει σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Φυσικά σε ακολουθεί και στην ερωτική σου ζωή. Νομίζεις πως μπορείς να αλλάξεις κάποιον. Όσο και αν δεν θέλεις να το ακούσεις, οι άνθρωποι αλλάζουν μόνο όταν το θέλουν. Αν αρχίσεις μια σχέση ξέροντας πως είναι λάθος επειδή νομίζεις πως μπορείς να την διορθώσεις, τότε είσαι σε άσχημη θέση.

Σύντομα θα ανακαλύψεις πως ο άλλος εξακολουθεί να είναι το ίδιο άτομο ακόμα και αν χαράμισες όλη την ενέργεια σου για να βελτιώσεις την κατάσταση. Δεν ξέρεις πότε πρέπει να χωρίσεις. Όλοι πρέπει να ξέρουν τι ανέχονται και τι όχι πριν ξεκινήσουν μια σχέση. Τραβούν μια γραμμή όσον αφορά αυτά που τους κάνουν να νιώθουν άβολα. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι υπερβολικό ή γελοίο απλώς να ξέρεις ποια είναι τα όρια σου. Δεν εμπιστεύεσαι τα συναισθήματα σου.

Σε προηγούμενες σχέσεις ένιωθες πως κάτι δεν πήγαινε καλά αλλά δεν εμπιστευόσουν αρκετά τον εαυτό σου για να κάνεις κάτι γι αυτό. Εμπιστεύσου τα συναισθήματα σου και πάντα να ακούς το ένστικτο σου. Πάντα είναι σωστά ακόμα και αν αμφιβάλλεις. Συνεχώς διαλέγεις τον ίδιο τύπο ανθρώπου. Μήπως η λίστα με τις σχέσεις σου περιλαμβάνει σχεδόν ίδιους ανθρώπους;

Όχι μόνο εξωτερικά αλλά και ως προσωπικότητες. Αν ναι, και ακόμα αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να βρεις τον σωστό άνθρωπο, τότε ίσως ξέρεις τον λόγο. Η δέσμευση σε τρομάζει.

Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι η δέσμευση τους τρομάζει. Αν παρατηρείς πως έχεις αρχίσει να νιώθεις άβολα σε μια σχέση όταν τα πράγματα γίνονται σοβαρά, τότε το πιο πιθανό είναι ότι αυτό ισχύει και για σένα. Πριν κάνεις μια ευτυχισμένη σχέση πρέπει πρώτα να ξεπεράσεις αυτόν τον φόβο. Νιώθεις πως δεν αξίζεις κάτι καλύτερο. Συνεχώς επιλέγεις τους λάθος ανθρώπους επειδή δεν νομίζεις πως μπορείς να βρεις κάποιον καλύτερο.

Ακόμα χειρότερα, νομίζεις πως δεν αξίζεις κάτι καλύτερο. Μέχρι να μάθεις πως αξίζεις το καλύτερο δεν θα το βρεις. Δεν γνωρίζεις τις ανάγκες σου. Αν δεν ξέρεις τι πραγματικά τι θέλεις στην ζωή σου πως περιμένεις να βρεις τον τέλειο σύντροφο; Χρειάζεται να είσαι ανεξάρτητος/η για λίγο και να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και τι επιθυμείς. Μόνο τότε θα μπορέσεις να βρεις κάποιον που θα συμπληρώσει αυτό το όραμα.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να σκεφτείς για το αν κάνεις αυτά τα 10 πράγματα ή όχι. Πολλοί άνθρωποι που κάνουν αυτά τα λάθη δεν το συνειδητοποιούν καν μέχρι να κάνουν μια βαθύτερη ενδοσκόπηση. Αν κάνεις αυτά τα πράγματα τότε θα είσαι για πάντα με λάθος ανθρώπους. Μπορείς να αλλάξεις αυτές τις πτυχές του εαυτού σου και να βρεις την τέλεια αγάπη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ