Βουλή: “Μπλόκο” από Χαρίτση στην τροπολογία για τα χρέη των ομάδων


Δεν έκανε δεκτή τελικά τροπολογία επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικώς για τις οφειλές των ΠΑΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, με την αιτιολογία δεν συνοδευόταν από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Την εν λόγω τροπολογία είχε αποδεχθεί ωστόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Η τροπολογία πρότεινε σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΑΕ) υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης είτε λόγω υποβιβασμού της ομάδας είτε λόγω αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ, η νέα αυτή ΑΑΕ να επωμίζεται το 50% των χρεών που αφορούν αγωνιστικές οφειλές και όχι το 100%.

Μια τροπολογία που για πολλούς χαρακτηρίζεται «φωτογραφική» προκειμένου να διευκολυνθεί ο Ηρακλής.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης είχε αναφέρει ότι η τροπολογία είναι στη σωστή κατεύθυνση και υπογράμμισε ότι δεν χάνονται τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η εκκαθάριση συνεχίζεται κανονικά.

Εάν μετά το πέρας της εκκαθάρισης δεν ικανοποιηθούν οι δανειστές, τότε αναβιώνουν και αυτά τα χρέη στη νέα ΠΑΕ. Δίνεται ένα περιθώριο στη νέα Ανώνυμη Εταιρεία χωρίς κανείς να χάνει τα δικαιώματά του, είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού επισημαίνοντας την πολυπλοκότητα μιας ΑΑΕ.

Ο κ. Χαρίτσης ωστόσο, ζήτησε από τους βουλευτές να την αποσύρουν προς το παρών και να την επανακαταθέσουν όταν μετά από λίγες ημέρες θα υπάρχει και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έτσι ώστε να μην υπάρχει και κανένα πρόβλημα με το υπουργείο Οικονομικών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ