Προσαγωγή μαθητών του 4ου Λυκείου Καρδίτσας, στην αστυνομία

Μετά από κλήση της διεύθυνσης του 4ου Λυκείου Καρδίτσας, η αστυνομία πήγε στο σχολείο και προσήγαγε στο τμήμα δύο μαθητές και μια μαθήτρια, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι

Ήταν μια απαράδεκτη κίνηση εκφοβισμού των μαθητών που βαρύνει την αστυνομία αλλά και γενικότερα την κυβέρνηση του πρώην καταληψία πρωθυπουργού μας…

Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά μας…

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου

Σε μια απαράδεκτη ενέργεια προέβη το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαρτίου, η αστυνομία της Καρδίτσας μετά από κλήση της διεύθυνσης του 4ου Λυκείου Καρδίτσας, διότι υπήρχαν πληροδορίες για βανδαλισμούς. Το σχολείο την ημέρα αυτή τελούσε υπό κατάληψη και τα παιδιά είχαν εκδώσει σχετική ανακοίνωση στην οποία εξηγούσαν ότι διαμαρτύρονταν για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τα παιδιά πήραν μέρος μαζικά στην πορεία και το μεσημέρι παρέμειναν στο σχολείο δύο μαθητές και μία μαθήτρια.

Ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε την αστυνομία η οποία πήγε στο σχολικό συγκρότημα, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρξε απόπειρα διάρηξης του γραφείου των καθηγητών. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει μήνυση από τον διευθυντήο οποίος αρνήθηκε κατηγορημάικά να κάνει κάτι τέτοιο.

Η αστυνομία έβαλε τα παιδιά στο περιπολικό και τα οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, παρ’ ότι ο διευθυντής πρότεινε αν πράγματι έπρεπε να τα παιδιά να πάνε στο τμήμα, να τα πάει υτός με το δικό του αυτοκίνητο.

Τελικά, τα παιδιά κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τα πήραν στο σπίτι.

Η ενέργεια αυτή της αστυνομίας, ξεφεύγει πλέον από κάθε νομικό ή ηθικό πλαίσιο, μιας και επέλεξαν να προσάγουν 17χρονα παιδιά στο αστυνομικό τμήμα, επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για ένα νομοσχέδιο που μπορεί να καθορίσει το μέλλον τους. Αφαίρεσαν δηλαδή στα παιδιά το δικαίωμα να διεκδικήσουν αυτό που θεωρούν σωστό.

Φυσικά, τα παπαγαλάκια της εξουσίας άρχισαν να μιλάνε για ανούσιες καταλήψεις που σκοπό έχουν μόνο να μην γίνει μάθημα κ.λ.π. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Εθιμική κατάληψη μπορεί να πει κανείς αυτή που γίνεται κάθε Δεκέμβρη για την δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αν όμως τα παιδιά δεν διαμαρτυρηθούν τώρα που ένα νομοσχέδιο έρχεται σε εντελώς άκαιρο χρονικό διάστημα να τους ανατρέψει τη ζωή, πότε θα το κάνουν;

Έρχεται η κυβέρνηση και θέλει να νομοθετήσει τον Απρίλιο του 2019, πώς θα γίνουν οι εξετάσεις μόλις ένα χρόνο μετά, λες και δεν ξέρουν ότι η προετοιμασία των μαθητών κρατάει τουλάχιστον δύο χρόνια. Σαν να μην έφτανε αυτό, αυξάνουν και την ύλη των μαθημάτων με αποτέλεσμα να είναι τα παιδιά αναγκασμένα να περάσουν και όλο το καλοκαίρι που η Καρδίτσα είναι καμίνι, στις αίθουσες των φροντιστηρίων.

Αν όμως νόμισαν κάποιοι ότι με την προσαγωγή των μαθητών, θα σταματούσαν τις κινητοποιήσεις, μάλλον έκαναν λάθος. Το αντίθετο πέτυχαν και αυτό θα το δουν στις επόμενες ημέρες.

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας κ. Γεώργιο Κατέρη που δήλωσε άγνοια για το θέμα. Μας είπε ότι μάλλον δεν ήταν κάτι σοβαρό και δεν ενημερώθηκε σχετικά. Άραγε, αν ήταν τα δικά του παιδιά που είχαν προσαχθεί θα το θεωρούσε σοβαρό;

Καλούμε την ηγεσία της αστυνομίας να διερευνήσει να υπήρχε υπέρβαση καθήκοντος από τους αστυνομικούς.

Καλούμε τον αστυνομικό διευθυντή Καρδίτσας κ. Γεώργιο Κατέρη να πάρει θέση επί του θέματος και να ενημερώσει αναλυτικά την κοινωνία της Καρδίτσας για το συμβάν.

Η αστυνομία, αντί να συλλάβει κανένα διαρρήκτη, σπαταλά τον χρόνο της για να εκφοβίζει μαθητές και αυτό είναι κατακριτέο από την κοινωνία.

Το χειρότερο όλως είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν επί διακυβέρνησης της χώρας μας από μια κυβέρνηση που έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από καταληψίας στα σχολεία. Να το θυμηθείτε όμως, του χρόνου που η νυν κυβέρνηση θα είναι αντιπολίτευση, όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά!

Την Τρίτη, 19 Μαρτίου, υπό κατάληψη βρίσκονταν το 1ο και το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας, ενώ στο 2ο ΓΕΛ οι μαθητές προχώρησαν σε αποχή.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here