«Καμπάνα» για τον λεβέντη Κρητικό αλεξιπτωτιστή: Αυτή είναι η ποινή του


Με έξι μέρες κράτησε τιμωρήθηκε ο Καταδρομέας – Αλεξιπτωτιστής Εμμανουήλ Μπούχλης για το θέμα της βιντεοσκοπήσεως με κινητό του άλματος που έκανε ενώ τραγουδούσε το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε από τον Διοικητή της ΣΧΑΛ, σύμφωνα με το ekriti, για παράβαση των κανόνων ασφαλείας στη διάρκεια του άλματος στατικού ιμάντα και μόνο, αφού το προαναφερθέν εμβατήριο – συμφώνως με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ – είναι νόμιμο και επομένως δεν υπήρχε αδίκημα.

Σημειώνεται ότι επίσης ο προαναφερθείς αλεξιπτωτιστής έλαβε και «φύλλο πορείας», δηλαδή μετάθεση, για την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (1η ΜΑΛ) στο Μάλεμε Χανίων, καθότι είναι Κρητικός.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι προ ημερών ο ίδιος έλαβε κανονικώς και την «πουλάδα» του αλεξιπτωτιστή και το σχετικό δίπλωμα, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία και το πέμπτο και τελευταίο του άλμα στη ΣΧΑΛ, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του.

Εκτιμάται ότι πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αντιμετώπιση έπαιξε η αντρίκια ομολογία του όπου παραδεχόταν το σφάλμα του, εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή του την ενέργεια και δήλωνε έτοιμος να δεχτεί οποιαδήποτε ποινή του επέβαλε η Υπηρεσία.

Τι απάντησε ο λεβέντης αλεξιπτωτιστής που τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή»

Μήνυμα σε όσους έσπευσαν να τον κατηγορήσουν και του επιβάλουν ποινή στέλνει το παλικάρι από την Κρήτη, που τραγούδησε το εμβατήριο της Μακεδονίας πέφτοντας με το αλεξίπτωτο.

Στην μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο Μανώλης Μπούχλης απάντησε σε όσους του στέλνουν μηνύματα ξεκαθαρίζοντας πως θεωρεί ότι η πράξη του δεν ντρόπιασε κανέναν, αλλά αφορούσε «όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωση μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσαν».

Ο ίδιος δηλώνει πως σέβεται και τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους αξιωματικούς και εκπαιδευτές του και πως με την πράξη του δεν ατίμωσε και δεν ντρόπιασε κανέναν.

Μάλιστα, κάνει γνωστό πως έχει ήδη λάβει το πτυχίο του αλεξιπτωτιστή, όπως και την «πουλάδα» αναγνωριστικό της εκπαίδευσής του.

Υπενθυμίζεται ότι το ΓΕΣ προχώρησε στην άμεση αποβολή του από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου, ενώ διέταξε και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό ο συγκεκριμένος στρατιώτης παρέβη τους κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο, αλλά και εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα ως προς την προετοιμασία των στρατιωτών κατά τη συμμετοχή τους στη σχετική δραστηριότητα.

Η ανάρτηση του Κρητικού αλεξιπτωτιστή:

Απάντηση ΥΕΘΑ για το «Μακεδονία Ξακουστή»: Θα απαγορευθεί τελικά ή όχι;

Ανακοίνωση για το περιστατικό με τον αλεξιπτωτιστή, ο οποίος δημοσιοποίησε βίντεο, την ώρα που πραγματοποιεί πτώση τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις στρατιωτικές μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα», διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αφορμή την διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) που διετάχθη για τον αλεξιπτωτιστή που φέρεται να παραβιάζει κανόνες ασφαλείας ρίψεων κατά τη διάρκεια άλματος.

Για το θέμα κατέθεσαν, ερώτηση στη Βουλή, το μεσημέρι της Παρασκευής (15/103/2019), ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχει απαγορευτεί το «Μακεδονία ξακουστή» στις ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη σε ερώτηση της προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποσταλάκη ζήτησε να διευκρινιστεί εάν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης την 25η Μαρτίου θα επιτραπεί στη μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού να παίξει το εμβατήριο.

ΓΕΣ: Παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας

Ανακοίνωση για τη διενέργεια διοικητικής εξέτασης από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών για τη διερεύνηση των συνθηκών που πραγματοποιήθηκε το συμβάν εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ.
Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει».

Μάλιστα, ο Μανώλης Μπούχλης αρνήθηκε να σβήσει το εν λόγω video όταν του ζητήθηκε.

Ο νεαρός Κρητικός θέλησε με αυτό τον τρόπο να «διαμαρτυρηθεί» για τα όσα έχει… τραβήξει η Μακεδονία, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ βρισκόταν πάνω από τον θεσσαλικό κάμπο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ