Έχεις κακή σύνδεση στο Internet; Δοκίμασε αυτά, πριν καλέσεις τον πάροχο

Το να έχεις αργή ή κακή σύνδεση στο Internet του σπιτιού σου, μπορεί να αποδειχθεί εκνευριστικό, καθώς πλέον το Διαδίκτυο και η χρήση του, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Και τι μπορείς να κάνεις όταν έχεις κακή σύνδεση στο Internet στο σπίτι; Τι μπορεί να φταίει;

Σίγουρα κάτι φταίει και μπορείς να δοκιμάσεις ορισμένα πράγματα μόνος σου μέχρι την «έσχατη λύση».

Δες ξανά τις ρυθμίσεις του Modem / Router

Ως το κεντρικό στοιχείο ενός δικτύου, ο δρομολογητής είναι υπεύθυνος για τις αργές συνδέσεις στο Διαδίκτυο αν δεν έχει ρυθμιστεί κατάλληλα. Για παράδειγμα, η ρύθμιση MTU του δρομολογητή μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλές επιδόσεις όταν είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή. Πρέπει να τσεκάρεις ότι οι ρυθμίσεις του δρομολογητή συμφωνούν με αυτές του κατασκευαστή και τις συστάσεις του παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP). Πρέπει να καταγράφεις τις όποιες αλλαγές μπορεί να κάνεις στο Router ώστε να τις θυμάσαι και να μπορείς μετά να τις αναιρέσεις αν είναι απαραίτητο.

Γενικά, όσο πιο κοντά είναι η συσκευή στον δρομολογητή, τόσο καλύτερη είναι η σύνδεση Wi-Fi.

Δώσε προσοχή στα κακόβουλα προγράμματα

Τα κακόβουλα προγράμματα του λογισμικού εξαπλώνονται από συσκευή σε συσκευή μέσω των δικτύων υπολογιστών.

Αν κάποιος από τους υπολογιστές σου μολυνθεί από ιό τύπου worm ή άλλο κακόβουλο λογισμικό, μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του δικτύου χωρίς να το γνωρίζεις και αυτό προκαλεί αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να έχεις ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς για να τους εντοπίζεις και να τους απομακρύνεις από τις συσκευές σου.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here