Στη Βουλή η δικογραφία για το rebate των φαρμακευτικών την περίοδο 2006 έως 2010


Σε ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων «σκόνταψε» σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, στη δικογραφία για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις των φαρμακευτικών εταιρειών (rebate) την περίοδο 2006 έως 2010, τις οποίες δεν εισέπραξε το κράτος.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, καθώς οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για τρία πολιτικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, ο ένας φέρεται να έχει προγενέστερη εμπλοκή στην υπόθεση Novartis, ενώ οι άλλοι δύο διετέλεσαν κυβερνητικά στελέχη το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως στο πλαίσιο της έρευνας της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, για το σκάνδαλο Novartis. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας πριν από λίγες ημέρες, την περίοδο 2006-2010 το κράτος δεν προχώρησε στην είσπραξη του ποσού του rebate από τις φαρμακευτικές εταιρείες, με την Έφη Αχτσιόγλου να κάνει λόγο για μη σύννομες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι η ευθύνη για το rebate την εν λόγω περίοδο βάρυνε τις ηγεσίες του Υπουργείου Εργασίας. Πλέον, όμως, είναι αρμόδιοτητας Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ. «Πρόκειται για ζημία του δημοσίου που υπολογίζεται σε περίπου 241 εκατ. ευρώ», είχε δηλώσει η κ. Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας πως το μεγαλύτερο ποσό εντοπίζεται την περίοδο 2006-2007.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ