Το Koenigsegg Jesko είναι ήδη sold-out


Η Koenigsegg ανακοίνωσε πως και οι 125 μονάδες του Jesko ξεπούλησαν μόλις 5 μέρες μετά από την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στην Έκθεση Γενεύης.

Σύμφωνα με την σουηδική εταιρεία, 83 Jesko είχαν ήδη πουληθεί πριν από την παρουσίασή του, ενώ οι συμφωνίες για τα υπόλοιπα 42 έγιναν μέσα σε 5 ημέρες από την πρεμιέρα. Η ανακοίνωση της Koenigsegg έγινε αφότου έλαβε τις αντίστοιχες προκαταβολές, εξασφαλίζοντας και τις 125 θέσεις παραγωγής. Η τιμή του μοντέλου δεν έχει γίνει γνωστή από επίσημα χείλη, όμως πληροφορίες κάνουν λόγο για $3 εκατομμύρια δολάρια (2,64 εκατομμύρια ευρώ).

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Christian von Koenigsegg: “Το νέο Koenigsegg Jesko είναι η μεγαλύτερη σειρά παραγωγής που έχουμε ανακοινώσει. Το ότι ξεπούλησε σε λίγες μέρες μετά από την παρουσίασή του είναι η απόδειξη για την εκπληκτική ομάδα που έχουμε στην Koenigsegg. Από τον οραματισμό των σχεδιαστών, μηχανικών και τεχνικών μας μέχρι στην απίστευτη δουλειά που έκανε η ομάδα πωλήσεων και το παγκόσμιο δίκτυο των αντιπροσώπων της Koenigsegg, χρειάστηκε μια εξαιρετική ομάδα για να φέρει το Jesko στον κόσμο. Είμαστε ευγνώμονες για την ανταπόκριση που δέχθηκε από τον τύπο, το κοινό και φυσικά από την οικογένεια των ιδιοκτητών Koenigsegg που διευρύνεται.”

Να θυμίσουμε πως στην καρδιά του Jesko βρίσκεται ο ανασχεδιασμένος twin-turbo V8 κινητήρας 5,0 λίτρων που αποδίδει 1.600 PS (με βιοκαύσιμο E85) και 152,9 kgm ροπής και συνεργάζεται με το νέο επαναστατικό κιβώτιο 9 ταχυτήτων Light Speed Transmission. Χάρη στο χαμηλό βάρος της κατασκευής, το άκαμπτο ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο και τα εξελιγμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, οι επιδόσεις του νέου Koenigsegg αναμένονται καταιγιστικές…

Η παραγωγή του Jesko θα ξεκινήσει στα τέλη το 2020 με ρυθμό ενός αυτοκινήτου ανά εβδομάδα. Όσοι ενδιαφέρονται για το υπεραυτοκίνητο αλλά δεν πρόλαβαν να το παραγγείλουν στη Γενεύη, δεν πρέπει να απογοητεύονται καθώς υπάρχει ακόμη ελπίδα – ένας μικρός αριθμός μοντέλων έχουν αγοραστεί από αντιπροσωπείες της Koenigsegg ακριβώς για αυτό το σκοπό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ