5 λάθη που βλάπτουν τον επαγγελματισμό σου


Η καθημερινότητα είναι απαιτητική και δύσκολη, γεγονός που σου καταναλώνει ενέργεια και φυσικά δημιουργικότητα. Η οποία βέβαια είναι απαραίτητη στο εργασιακό σου περιβάλλον, μιας και το ζητούμενο είναι να βελτιώνεσαι μέρα την μέρα. Μπορεί λοιπόν η εποχή της εξειδίκευσης να μας έχει αφαιρέσει τη φαντασία που ίσως θα θέλαμε να έχουμε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν οφείλεις να είσαι άψογη στις υποχρεώσεις σου. Και πώς θα γίνει αυτό; Αφήνοντας πίσω σου 5 πολύ κακές συνήθειες.

Υπερβολική αυτοπεποίθηση

Για να μην μπερδευτούμε: Η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις γνώσεις μας είναι θεμιτή και σαφώς απαραίτητη, αλλιώς πιθανότατα να μην καταφέρναμε ποτέ τίποτα. Παρόλα αυτά, η ικανότητα της αμφιβολίας είναι εξίσου σημαντική και φανερώνει πτυχές του χαρακτήρα σου, που δεν διακατέχονται από την έπαρση, που τόσο απεχθανόμαστε. Άσε ένα μικρό παραθυράκι στο λάθος, και ρίξε ακόμη μία ματιά στο project που μόλις τελείωσες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και ήρθε η ώρα να το καταλάβεις.

Έλλειψη συγκέντρωσης

Προφανώς και όταν ξεκινάς μία δουλειά καλό θα ήταν να την ολοκληρώνεις. Εφόσον λοιπόν κάθε αρχή έχει και τέλος, θα πρέπει να προσπαθείς να μένεις συγκεντρωμένος όσο το δυνατόν περισσότερο, κάτι που απαιτούν και οι ανώτεροί σου. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις δυσκολίες με τους μακροπρόθεσμους στόχους, ξεκίνα με βραχυπρόθεσμους για αρχή, και σιγά σιγά θα καταφέρεις να αγγίξεις τα επίπεδα που θέλεις. Προφανώς, κανένας δε θα σου ζητήσει να αναδιαμορφώσεις τα οικονομικά μίας εταιρείας, την πρώτη σου μέρα στη δουλειά.

Αρνείσαι να σηκώσεις το τηλέφωνό σου

Για να χτυπάει, σημαίνει ότι κάποιος σε χρειάζεται οπότε καλό θα ήταν να το σηκώσεις. Γενικότερα, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αγνοείς τους συνεργάτες σου, τη στιγμή μάλιστα που χρειάζονται τη βοήθειά σου. Σκέψου το.

Δεν μπορείς να δεχτείς αλλά ούτε και να κάνεις κριτική

Το πρώτο είναι βασικό. Με την κριτική μαθαίνουμε τα λάθη μας και γινόμαστε καλύτεροι. Οπότε, και μιας και λάθη γίνονται και θα γίνονται πάντα, καλό θα ήταν να ακούς τις παρατηρήσεις των υπολοίπων, και να κρατάς αυτές που θα σε ωφελήσουν στη δουλειά σου. Όσον αφορά στην κριτική που ασκείς, πιθανότατα να σου ζητηθεί σε ό, τι έχει να κάνει με μία ιδέα ή ακόμα και τις ικανότητες ενός ατόμου, με το οποίο συνεργάζεσαι στενά. Καλό θα είναι να ξέρεις να το κάνεις, και κυρίως να το κάνεις σωστά και χωρίς προκαταλήψεις.

Ακούς λιγότερο και μιλάς περισσότερο

Πραγματικά ήρθε η ώρα να δεχτείς ότι δεν τα ξέρεις όλα. Από τη στιγμή που αυτό θα το συνειδητοποιήσεις, θα αντιληφθείς ότι το να ακούς είναι σπουδαία αρετή. Σε μαθαίνει πράγματα και σε αποτρέπει από λάθη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ