9 προορισμοί στην Ευρώπη που δε θα σταματήσουμε να σκεφτόμαστε φέτος


Αν είσαι στην κατηγορία που μόλις αλλάζει η εποχή σκέφτεσαι: «ευκαιρία να ταξιδέψω περισσότερο» τότε εδώ θα βρεις το επόμενο ταξίδι που χρειάζεσαι με βάση τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα σου. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί προορισμοί στην Ευρώπη για να διαλέξεις.

Αυτοί είναι οι 9 πιο πολυσυζητημένοι προορισμοί στην Ευρώπη για το 2019.

Νήσοι Σπιτσβέργης, Νορβηγία: Βρίσκονται στον Αρκτικό Ωκεανό, βόρεια της ηπειρωτικής Ευρώπης, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο. Αν αποφάσισες ότι δε θες ηλιόλουστους προορισμούς, έχεις άπειρες επιλογές που δε γνωρίζεις όπως αυτή. Στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ θα δεις την άγρια ομορφιά του φυσικού τοπίου και φυσικά πολικές αρκούδες.

Ματέρα, Ιταλία: Αν έχεις ήδη εξερευνήσει τη Ρώμη, τη Φλωρεντία ή τη Βενετία ίσως ήρθε η στιγμή να κινηθείς προς την νότια Ιταλία. Δεν είναι το ίδιο διάσημη, αλλά έχει τεράστια ιστορική αξία. Από το 1993 τα σάσσι της Ματέρας (το πανόραμα της Ματέρας) έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Πράγα, Τσεχία: Από την άλλη πλευρά της Ευρώπης σε περιμένει η Τσέχικη Δημοκρατία και η Πράγα. Με παρατσούκλι «η πόλη με τους 100 πύργους», θα σε ταξιδέψει με την αρχιτεκτονική της σε μία ρομαντική εποχή. Ωστόσο, ο ρομαντισμός εναλλάσσεται με το σύγχρονο και το μοντέρνο στοιχείο καθιστώντας τη Πράγα έναν προορισμό για όλα τα γούστα.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Αν έχεις ξαναπάει, μία φορά δεν αρκεί. Αν δεν έχεις πάει, κάνε τώρα την αρχή. Πέρα από το Big Ben, το London Eye και το Buckingham Palace θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για να γυρίζεις στο Λονδίνο.

Εδιμβούργο, Σκωτία: Αν θέλεις να μυηθείς στη μεσαιωνική εποχή ως ταξιδιώτης, τότε το Εδιμβούργο είναι ιδανικό. Θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις το ιστορικό κέντρο και να απολαύσεις μία περιήγηση στο κάστρο, που θα σε πάει πίσω στον 11ο αιώνα.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Αν θέλεις ήλιο, φοίνικες, πολύ ωραία κοκτέιλ και βόλτες σε γκαλερί, απλώς κλείσε τα εισιτήρια σου για τη Βαρκελώνη και δε θα το μετανιώσεις. Πέρα από την αρχιτεκτονική και την τέχνη, η Βαρκελώνη κερδίζει συνεχώς επισκέπτες λόγω των πολλών επιλογών που προσφέρει στον ταξιδιώτη. Για παράδειγμα, μία ηλιόλουστη μέρα στη Βαρκελώνη έχεις εύκολη πρόσβαση σε 7 παραλίες.

Τενερίφη, Ισπανία: Είναι το μεγαλύτερο από τα επτά Κανάρια Νησιά στον Ατλαντικό απέναντι από τις ακτές της Βορείου Αφρικής. Από το Φεβρουάριο μέχρι και το Μάρτιο το νησί φιλοξενεί τα καρναβάλια με τεράστιες παρελάσεις και party στο δρόμο μέχρι το πρωί. Αν αναρωτιέσαι πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να πας στη Τενερίφη, η απάντηση είναι: «Όλο το χρόνο».

Αλικάντε, Ισπανία: Μόλις φτάσεις στο Αλικάντε, θα ερωτευτείς την παραλία κι αν ανέβεις στο κάστρο θα ερωτευτείς ολόκληρη την πόλη. Είναι ένα από τα ιστορικότερα λιμάνια της Ισπανίας στη Μεσόγειο. Θυμίζει νησί και θα μπορέσεις να γυρίσεις όλη την πόλη σε 3 μέρες.

Βεβέ, Ελβετία: Η Vevey είναι διάσημη για την τοποθεσία της. Βρίσκεται στο κανόνι του του Βω στη βόρεια όχθη της λίμνης της Γενεύης και είναι πολύ γνωστή για την πανοραμική της θέα. Αν η θέα και η ηρεμία του τοπίου δε σου αρκούν, τσέκαρε μουσεία σαν το Alimentarium που είναι το πρώτο μουσείο φαγητού. Ένα #funfact: ο Charlie Chaplin πέρασε σ’αυτήν την πόλη τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ