O Gordon Ramsay προσθέτει vegan ψητό στο μενού του


Μπορεί να έχει υπάρξει εντόνως αντι-vegan στο παρελθόν, αλλά πλέον οι απαιτήσεις του κόσμου για χορτοφαγικά και vegan πιάτα που συνεχώς αυξάνονται, τον οδήγησαν στη δημιουργία πιάτων που δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα έφτιαχνε.

Ο celebrity chef Gordon Ramsay πρόσθεσε πρόσφατα άλλο ένα πιάτο στο εστιατόριό του στο Λονδίνο Bread Street Kitchen και σε κανονικές συνθήκες δεν θα το αναφέραμε. Αλλά ο σεφ… τρελάθηκε και το πιάτο αυτό είναι vegan κυριακάτικο ψητό.

Και λέμε τρελάθηκε, γιατί ο Gordon Ramsay υπήρξε δεινός αντί-vegan τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας μιλήσει ανοιχτά για το πόσο μισεί τους vegan, πόσο αλλεργικός είναι σε αυτούς και κάνοντας συχνά αστεία επί του θέματος που γίνονταν viral –όπως αυτό που παράφρασε το PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) σε People Eating Tasty Animals.

Πλέον, όμως, προφανώς λόγω της αυξημένης και συνεχώς αυξανόμενης vegan κοινότητας, ο Ramsay έχει προσθέσει και διευρύνει τις vegan επιλογές στο εστιατόριό του.

Το περίφημο vegan ψητό

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο λάνσαρε ένα vegan μενού για να γιορτάσει τον Veganuary με πιάτα με άγρια μανιτάρια, ριζότο με τρούφα και επιδόρπιο με σοκολάτα αβοκάντο και μους αμυγδάλου.

Το 2018, είχε προσθέσει vegan πίτσα στο μενού του, τραβώντας τα βλέμματα πάνω του όταν παρουσίασε την πίτσα του χωρίς τυρί και τουίταρε ότι σκοπεύει να δοκιμάσει μια vegan στροφή.

Η τελευταία του δημιουργία είναι το vegan ψητό, το οποίο αποκαλύφθηκε αρχικά στους 7 εκατομμύρια followers του σεφ στο Twitter και ουσιαστικά είναι ένα Wellington λαχανικών με ψητές πατάτες, καρότα μπρεζέ, λαχανικά και σάλτσα. Ο ίδιος πόσταρε βίντεο του πιάτου και ανέφερε χαρακτηριστικά «Συνέβη κι αυτό… το vegan ψητό προσγειώθηκε στο Bread Street Kitchen».

Η αλήθεια είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε την πρωτιά από τη Γερμανία όσον αφορά τα νέα vegan προϊόντα που κυκλοφόρησαν, με τις plant-based διατροφές να είναι το νέο trend λαο τα φυτικά γάλατα να υπάρχουν σε κάθε coffee shop.

Από το 2014 μέχρι το 2018, ο αριθμός των vegan στη χώρα τετραπλασιάστηκε και οι εγγραφές για τον Veganuary 2019 διπλασιαστήκαν από πέρσι. Το κλασικό ψητό, όπως αναφέρει ένα blog post που έκανε share το εστιατόριό του, μπορεί να φέρνει κοντά τους περισσότερους στο κυριαάτικο τραπέζι, αλλά όχι και τους χορτοφάγους και τους vegan εκεί έξω. Κι αν πρόκειται αυτό το ψητό να επιζήσει, πρέπει να εξελιχθεί για να καλύψει τις ανάγκες της γενιάς.

Και κάπως έτσι εγένετο το vegan ψητό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ