Το τέλος του Netflix; Η Disney μόλις εξαγόρασε την 21st Century Fox και άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο


Η Disney «έκλεισε» την εξαγορά της επιχείρησης ψυχαγωγίας του Rupert Murdoch 21st Century Fox έναντι 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια συμφωνία που ενώνει δύο τεράστια franchises με διάσημες παραγωγές, όπως οι Simpsons, οι ήρωες της Marvel και το Star Wars, κάτω από μια «εταιρική στέγη», με σκοπό να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τηλεοπτική και κινηματογραφική πλατφόρμα που υπήρξε ποτέ.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Disney θα «απορροφήσει» τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο της Fox, τα δίκτυα FX, το National Geographic και τον ινδικό τηλεοπτικό γίγαντα Star India, γεγονός που θα δώσει μια τεράστια ώθηση στο περιεχόμενό που ελέγχει.

Σε αυτήν την κατεύθυνση σχεδιάζει να δρομολογήσει τη δημιουργία της συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας Disney Plus εντός του 2019 με σκοπό να ανταγωνιστεί το Netflix και την Amazon. Μαζί με την απόκτηση της Fox θα προσθέσει στο περιεχόμενο της ταινίες με πρωταγωνιστές τους υπερ-ήρωες X-Men και Deadpool.

Η συμφωνία βοηθά επίσης τη Disney να ελέγχει περαιτέρω τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις κινηματογραφικές ταινίες από την αρχή μέχρι το τέλος – από τη δημιουργία των προγραμμάτων μέχρι τη διανομή τους μέσω τηλεοπτικών καναλιών, κινηματογράφων, υπηρεσιών τηλεοπτικής ροής και άλλων μέσων ψυχαγωγίας. Παράλληλα, η Disney θα αποκτήσει πρόσβαση σε πολύτιμα δεδομένα σχετικά με τους πελάτες αυτών των υπηρεσιών και τις ψυχαγωγικές τους συνήθειες, δεδομένα που μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει για να προωθήσει στοχευμένες διαφημίσεις.

Η εξαγορά αυτή μείωσε τον αριθμό των μεγάλων στούντιο του Χόλιγουντ, σημαίνοντας το τέλος της εποχής των «Μεγάλων Έξι». Οι Warner Bros, η Universal, η Sony Pictures και η Paramount Pictures αποτελούν πλέον μαζί με τη Disney τους «Μεγάλους Πέντε».

Από την εξαγορά χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να περικοπούν, καθώς ειδικοί προβλέπουν ότι μπορεί να χαθούν έως και 4.000 θέσεις εργασίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ