Ματθίλδη Μαγγίρα: «Η κόρη μου υπέστη αρκετό bullying στο σχολείο της»


Για τη σχέση με την κόρη της και την απόφαση της να ζήσει μόνιμα στην Αμερική, μίλησε πρόσφατη συνέντευξή της η Ματθίλδη Μαγγίρα αποκαλύπτοντας πως η μικρή Λήδα όσο ήταν στην Ελλάδα, υπέστη αρκετό bullying στο σχολείο της.

Η Λήδα, πλέον, ζει μόνιμα στην Αμερική με τον μπαμπά της. Σου λείπει;
«Πάρα πολύ. Φυσικά και μου λείπει! Είναι δύσκολο για μένα, αλλά εντάξει, έφυγε για να κυνηγήσει εκεί τα όνειρά της. Είναι καλύτερα για εκείνη, νομίζω»

Δεν θα μπορούσε να μείνει στην Ελλάδα;
«Η Λήδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί είναι μισή Αμερικανίδα και μισή Ελληνίδα. Της έλειπε ο πατέρας της πολύ, κι από την άλλη, υπέστη αρκετό bullying στο σχολείο της»

Εξ’ αιτίας του χρώματός της;
«Όχι, όχι. Απλά, οι καθηγητές πρέπει να περνούν όλοι από ψυχοθεραπεία. Δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για δάσκαλοι. Δεν μπορείς να βγάζεις όλα σου τα κόμπλεξ και τα απωθημένα επάνω στα παιδιά και να τα κάνεις να μισούν μία επιστήμη, ένα μάθημα, μία κατεύθυνση»

Έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η μαμά της είναι αναγνωρίσιμη;
«Ναι, είναι κι αυτό. Έπαιξε ρόλο, φυσικά. Το αποτέλεσμα ήταν η Λήδα να ζοριστεί πολύ, να μην της αρέσουν τα σχολεία εδώ και να φύγει από τη χώρα. Δεν ήταν ευχαριστημένη. Κι όμως, προσπάθησα να ρωτήσω «πώς;» και «γιατί;» μέσα από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, και κατάλαβα ότι σήμερα τα παιδιά είναι πιο ζορισμένα από ποτέ. Έχουν πολλά «βάρη» στην πλάτη τους, παθαίνουν κατάθλιψη, έχουν τάσεις αυτοκτονίας, μόνο και μόνο από το άγχος που βιώνουν. Τα μαθήματα δε, γίνονται με μία ξεπερασμένη μέθοδο και απαιτούν τη γνωστή «παπαγαλία». Διάβαζα την Ιστορία της Α’ Γυμνασίου και η κόρη μου με ρωτούσε «τι σημαίνει αυτή η λέξη;», «η άλλη»; Και της λέω «μα, σας παραδίδουν το μάθημα και δεν σας εξηγούν τι σημαίνουν κάποιοι όροι;». Μιλάμε για αισχρό εκπαιδευτικό σύστημα», λέει η ίδια στο Down Town Κύπρου.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ