Eurovision 2019: Κατερίνα Ντούσκα: «Το πρώτο πράγμα που ρώτησα ήταν: “γιατί εμένα”»


Κόρη Ελλήνων μεταναστών, η Κατερίνα Ντούσκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ, πήγε σε τρίγλωσσο σχολείο -γεγονός που δικαιολογεί τα άπταιστα ελληνικά της- και στα 16 της χρόνια, με την επιστροφή των γονιών της στα πάτρια εδάφη, κλήθηκε να ενσωματωθεί σε μια νέα πραγματικότητα.

Από τον ψυχαναγκαστικά τακτοποιημένο Καναδά όπου όλα μοιάζουν καταδικασμένα να λειτουργούν τέλεια, η έφηβη Ντούσκα βρέθηκε σε έναν κόσμο πιο χαλαρό, λιγότερο πολιτικά ορθό, σχεδόν άναρχο. Και να που φέτος θα την απολαύσουμε στη σκηνή της Eurovision.

Η Κατερίνα Ντούσκα ενσαρκώνει τη μεγαλύτερη ίσως έκπληξη που επιφύλασσε η Ελλάδα στον διαγωνισμό αφού τα τελευταία χρόνια η εθνική εκπροσώπηση πέρασε από σαράντα κύματα. Η ομάδα εργασίας της δημόσιας τηλεόρασης με επικεφαλής τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου αποφάσισε να προτείνει στην Κατερίνα Ντούσκα αυτό που ούτε η ίδια περίμενε ότι θα άκουγε. Ήταν η ιδανική στιγμή. Έμπειρη πια, έμοιαζε με το ιδανικό πρόσωπο για να ξεπλύνει τις αμαρτίες του παρελθόντος. Ποια ήταν η πρώτη της αντίδραση;

Ένα αυθόρμητο «γιατί εμένα;». Ευτυχώς, γρήγορα η απορία μεταλλάχθηκε σε κατάφαση. «Είμαι ένας άνθρωπος που τα σκέφτεται όλα σε βάθος και τα ζυγίζει. Δεν είμαι παρορμητική στη δουλειά και η αποστολή της Eurovision έχει τεράστια ευθύνη. Ναι, αισθάνθηκα πολύ περίεργα όταν άκουσα την πρόταση από τον κ. Παπαδημητρίου, μάλλον περίμενα να αφορά κάτι άλλο, μια χριστουγεννιάτικη συναυλία για παράδειγμα. Το πρώτο πράγμα που ρώτησα ήταν: “γιατί εμένα, αφού δεν είμαι μια συμβατική πρόταση για τα δεδομένα της Ελλάδας” και προσπαθούσα ειλικρινά να κατάλαβω πώς είχε προκύψει.

Δέχτηκα όταν αισθάνθηκα εμπιστοσύνη προς στους ανθρώπους που με επέλεξαν και όταν μου είπαν ότι θέλουν να πάω με δικό μου τραγούδι, ως Κατερίνα Ντούσκα και όχι κάποια άλλη, και δεν θα χρειαζόταν να αλλάξω κάτι. Όταν δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, δεν μπορείς να πας και πολύ μακριά», επεσήμανε η ίδια στην πρώτη συνέντευξη της στο περιοδικό Gala μετά την κυκλοφορία του «Better Love».

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ