Eurovision 2019: H Σουηδία πάει στο Τελ Αβίβ με τον John Lundvik


Τη Σουηδία στη φετινή Eurovision, που θα γίνει τον Μάιο στο Τελ Αβίβ, θα εκπροσωπήσει o John Lundvik με το «Too Late For Love».

Στη σκηνή του Friends Arena διαγωνίσθηκαν 12 τραγούδια, διεκδικώντας το κάθε ένα από αυτά τον τίτλο του μεγάλου νικητή του Melodifestivalen 2019 αλλά και φυσικά το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ!

Οι τέσσερις παρουσιαστές της βραδιάς, Marika Carlsson, Kodjo Akolor, Sarah Dawn Finer και Eric Saade, ύστερα από την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους υποδέχθηκαν δύο νικήτριες της Eurovision.

Η μία εκ των δύο ήταν η Dana International η οποία το 1998, επικράτησε για λογαριασμό του Ισραήλ με το τραγούδι «Diva». Η άλλη ήταν η Charlotte Nilsson, η οποία, το 1999, χάρισε στη Σουηδία το τέταρτο βραβείο της στον θεσμό χάρη στο «Take Me To Your Heaven». Οι δυο νικήτριες, αφού τραγούδησαν αποσπάσματα από τις νικητήριες συνθέσεις τους, παρουσίασαν στο κοινό το «Diva to Diva», ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, γραμμένο ειδικά για τη περίσταση από τους Fredrik Kempe, David Kreuger και Niklas Carlsson Mattson.

Αφού οι δύο γυναίκες ολοκλήρωσαν την κοινή τους εμφάνιση, τις υποδέχθηκε επί σκηνής ο Eric Saade φορώντας μάλιστα πολύχρωμα φτερά, παρόμοια με εκείνα που έχει φορέσει η Dana International στην νικητήρια της εμφάνιση το 1998. Όταν εκείνη ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή, τι σημαίνει για την ίδια η νίκη της στον διαγωνισμό της Eurovision, η εκκεντρική τραγουδίστρια από το Ισραήλ έκανε λόγο για τη διαφορετικότητα και την ανοχή, λαμβάνοντας φυσικά το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού.

Η συμμετοχή που επικράτησε στη βαθμολογία των επιτροπών ήταν αυτή του John Lundvik.

H Σουηδία έχει κληρωθεί να διαγωνισθεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2019 (16 Μαΐου 2019), ενώ θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 1-9).

Δείτε το βίντεο με το τραγούδι.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ