Νοσταλγία 80’s: Θυμάστε τον He-Man; Αυτός ο ηθοποιός θα τον υποδυθεί


O He-Man και οι Κυρίαρχοι του Σύμπαντος (He-man: Masters of the Universe) ήταν αναμφίβολα μαζί με τους Thundercats οι δύο πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων, όσων μεγάλωσαν την δεκαετία του ’80.

Η σειρά ακολουθούσε τις περιπέτειες του πρίγκιπα Άνταμ της Ετέρνια, ο οποίος ανακαλύπτει πως είναι ο εκλεκτός του κάστρου Γκρέισκαλ και μπορεί να κραδαίνει ένα μαγικό ξίφος που τον μεταμορφώνει στον πανίσχυρο He-Man. Άτρωτος και υπέρμαχος της ηθικής, ο He-Man πολεμούσε μαζί με τους συντρόφους του ενάντια στον κακό Σκέλετορ που ήθελε να καταλάβει την Ετέρνια.

Το καρτούν αρχικά δημιουργήθηκε για να προμοτάρει τη ομότιτλη σειρά παιχνιδιών της Mattel, ωστόσο κατάφερε να εξελιχθεί σε φαινόμενο και να δημιουργήσει και μια δεύτερη spin-off σειρά (με σκοπό η Mattel να πουλήσει παιχνίδια και στα κορίτσια) με πρωταγωνίστρια την αδερφή του Άνταμ, Αντόρα που μεταμορφώνεται στη She-Ra, πριγκίπισσα της δύναμης.

Παρά τους αντισυμβατικούς λόγους δημιουργίας των σειρών, οι ήρωές της απέκτησαν φανατικούς θαυμαστές. Έτσι το 1987 ο He-Man έκανε το πρώτο πέρασμά του στη μεγάλη οθόνη με βασικούς πρωταγωνιστές τον Ντολφ Λούντρκρεν στον ομώνυμο ρόλο και τον Φρανκ Λαντζέλα σε αυτόν του Σκέλετορ (σ.σ.: στην ταινία πρωταγωνιστούσε και η ανερχόμενη τότε Courteney Cox, στον ρόλο μιας “γήινης”, αρκετά χρόνια πριν γνωρίσει τη δόξα στα “Φιλαράκια”).

Η ταινία δεν είχε την ανταπόκριση που αναμενόταν και έτσι έμεινε στη θύμηση πολλών ως μια cult απόπειρα προσέγγισης του δημοφιλούς ήρωα.

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν περισσότερα παιχνίδια, δύο αναβιώσεις του καρτούν και αρκετά κόμικ, ωστόσο η αγάπη στο σύμπαν των “Masters of the Universe” διατηρήθηκε από λίγους φανατικούς νοσταλγούς.

Οι φήμες για μια νέα ταινία των MOTU που ενδεχομένως να διόρθωνε όλες τις λάθος απόπειρες που έχουν γίνει ακούγονταν ήδη από το 2007, με πρώτη επιλογή σκηνοθέτη τον Τζον Γου. Τελικώς, το πράσινο φως δόθηκε πέρυσι με τον Ντέιβιντ Γκόγιερ να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία. Πρόσφατα όμως ο Γκόγιερ ανακοίνωσε ότι θα έχει χρέη παραγωγού και βοηθού σεναρίου, και τα ηνία της ταινίας θα αναλάβουν οι αδερφοί Άαρον και Άνταμ Νι (οι οποίοι θα υπογράψουν το σενάριο μαζί με τους Ματ Χόλογουεϊ και Αρτ Μάρκουμ του «Iron Man»).

Το μόνο που έλειπε – για να πειστούμε ότι η ταινία θα γίνει – ήταν να βρουν τον πρωταγωνιστή τους. Και από ότι φαίνεται αυτός είναι ο Νόα Σεντινέο, γνωστός από την ταινία του Netflix «To All the Boys I’ve Loved Before». Ο Σεντινέο βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για να πάρει τον ρόλο, αλλά από ότι φαίνεται η παραγωγή τον θέλει πολύ…

Όσο για τη υπόθεση, δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά πέραν από το ότι θα εμφανιστούν από τους “κακούς” ο Σκέλετορ (προφανώς), η μάγισσα Έβιλ Λιν, ο Μπιστ Μαν και ο Τραπ Τζο. Από τους “καλούς” πιθανότατα θα δούμε τον Μαν ατ Αρμς (“Πολεμιστής” στην ελληνική μεταγλώττιση) και την κόρη του Τίλα, τον Ζόντακ, τον Στράτος και τον γκαφατζή Όρκο (τον οποίο πιθανότατα θα υποδυθεί μικρόσωμος ηθοποιός και δεν θα ‘ναι προΐόν CGI αλά Γκόλουμ…)

ΠΗΓΗ

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ