Το μπλακ-άουτ της Νέας Υόρκης…


Ο Παύλος Σαντορίνης (1893-1986), καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έδωσε μία ενδιαφέρουσα διάλεξη τον Φεβρουάριο του 1967.

Η διάλεξη έγινε στα πλαίσια του σεμιναρίου Αστροναυτικής και Διαστήματος, που οργάνωσε η Ελληνική Αστροναυτική Εταιρία και είχε ως βασικό θέμα την ύπαρξη ή μη των ιπτάμενων δίσκων.

«Στους Φυσικούς όλου του κόσμου ήταν ανέκαθεν γνωστό, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες διαψεύσεως ή γελοιοποιήσεως εκ μέρους των αναρμοδίων αρχών, όχι μόνο ότι τα εξωγήινα αυτά αντικείμενα πράγματι επισκέπτονται και μάλιστα σε ομάδες την Γη, αλλά γνώριζαν ακόμη ότι η εμφάνιση τους συνοδευόταν, πέραν ορισμένων χαρακτηριστικών εκδηλώσεων και από φαινόμενα ηλεκτρομαγνητικής φύσεως, όπως π.χ. το σταμάτημα αυτοκινήτων, της λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών, κλπ.», ανέφερε αρχικά ο καθηγητής.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε ένα παράξενο περιστατικό που έλαβε χώρα στις 9 Νοεμβρίου του 1965, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όταν «βυθίστηκε» στο σκοτάδι η πόλη της Νέας Υόρκης.

Από καθαρά τεχνικής πλευράς, ουδέποτε έγιναν γνωστά τα αίτια αυτής της διακοπής. Κανένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δεν παρουσίασε βλάβη, ώστε να δικαιολογηθεί η διακοπή.

Περιέργως, όμως, μία ημέρα πριν τη διακοπή, παρατηρήθηκαν ιπτάμενοι δίσκοι κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή. Ένας, μάλιστα, από αυτούς θεάθηκε να κατεβαίνει προς τη γραμμή μεταφοράς και να συνδέεται με αυτή μέσω σωληνωτού οργάνου. Έπειτα, ανυψώθηκε και εξαφανίστηκε απότομα.

Συμπληρώνοντας, ο καθηγητής Σαντορίνης, είπε:

«Γενική κατάπληξη προξένησε στις αρμόδιες Αρχές το γεγονός ότι την στιγμή ακριβώς της απότομης συσκότισης της πόλης της Νέας Υόρκης θεάθηκε πάνω από αυτήν ένας πελώριος ιπτάμενος δίσκος διαμέτρου τριάντα, περίπου, μέτρων, που εξέπεμπε ισχυρό φως.»

Στο τέλος του σεμιναρίου, ο Σαντορίνης είπε ότι οι εξωγήινες επισκέψεις ανάγκασαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναθέσει την μελέτη των εμφανίσεων αυτών σε επιτροπή επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 03/02/1967…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ