Έξι υγιεινά και “έξυπνα” σνακ για δρομείς που βοηθούν τον βραδινό ύπνο


Τα υγιεινά σνακ πριν πέσετε στο κρεβάτι μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε σωστά και να ξυπνήσετε καλύτερα το επόμενο πρωί.

1) Λαχταράτε κάτι γλυκό;
Ανακατέψτε παγωμένα βατόμουρα και καρπούζι για να κάνετε φρούτα «σορμπέ»
Γιατί: Ικανοποιεί την όρεξη για κάτι γλυκό αλλά έχει ελάχιστες θερμίδες. Τα αντιοξειδωτικά στα βατόμουρα καταπολεμούν το στρες που παράγεται από την άσκηση, ενώ το καρπούζι περιέχει αμινοξέα που καταπολεμά τις ενοχλήσεις στους μυες.

2) Προσπαθείτε να χάσετε κιλά;
Φάτε ελληνικό γιαούρτι με κανέλα και βανίλια
Γιατί: H πρωτεΐνη ικανοποιεί κάπως το αίσθημα της πείνας ο βράδυ, υπογραμμίζει η διατροφολόγος, Lauren Antonucci. Καταναλώστε το μισή ώρα πριν τον ύπνο για να δώσει ώθηση στον μεταβολισμό σας την επόμενη ημέρα.

3) Θέλετε να τρέξετε το επόμενο πρωί πριν πάρετε πρωινό;
Φάτε φράουλες και ψωμί ολικής άλεσης με φυστικοβούτυρο
Γιατί: Οι σύνθετοι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες, κατευνάζουν την πείνα. «Καταναλώστε τα τρεις ώρες μετά το δείπνο για να ανανεώσετε τα επίπεδα γλυκογόνου», αναφέρει η Connie Diekman, διευθύντρια στο τμήμα διατροφολογίας στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

4) Είχατε μια κουραστική προπόνηση;
Πιείτε σοκολατούχο γάλα.
Γιατί: Ενυδατώνει τον οργανισμό, τον προμηθεύει με γλυκογόνο, και πρωτεΐνες. Αν καταναλωθεί 30 λεπτά πριν τον ύπνο, η καζεΐνη (πρωτεΐνη γάλακτος) βελτιώνει τη σύνθεση των μυϊκών πρωτεϊνών τη διάρκεια της νύχτας.

5) Έχετε αγώνα αύριο αλλά δεν μπορείτε να κοιμηθείτε;
Φάτε κράκερ με ελβετικό τυρί ή τυρί τσένταρ
Γιατί: O συνδυασμός υδατανθράκων – πρωτεϊνών παρέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που διευκολύνει τον ύπνο.

6) Τρέξατε το απόγευμα;
Φάτε αυγά με λαχανικά σε τορτίγια ολικής άλεσης
Γιατί: Είναι κάτι χορταστικό και σας επιτρέπει μην νιώσετε πεινασμένοι τα μεσάνυκτα. Τα αυγά βοηθούν στην αποκατάσταση και τα λαχανικά ενισχύουν τον οργανισμό με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ