«Ο Μαύρος Πύργος» του Στίβεν Κινγκ ετοιμάζεται να γίνει σειρά για λογαριασμό της Amazon


Αξίζει τελικά άλλη μια προσπάθεια για να μεταφερθεί το magnum opus του Στίβεν Κινγκ στην οθόνη ή τελικά θα αποδείξει περίτρανα πως δεν προορίζονταν ποτέ για αυτήν;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά της best seller σειράς βιβλίων του Στίβεν Κινγκ «Ο Μαύρος Πύργος», σε σκηνοθεσία Νικολάι Αρσέλ και πρωταγωνιστές τους Ιντρις Ελμπα και Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, ήταν μια παντελής αποτυχία. Τίποτα από όσα βλέπαμε στην οθόνη δεν θύμιζαν, έστω και στο ελάχιστο, το magnum opus του Κινγκ. Και εκεί που όλα έδειχνα πως είχαν τελειώσει με την συγκεκριμένη ιστορία, έρχεται η Amazon για να της δώσει άλλη μια ευκαιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Amazon Prime αποφάσισε να αναγεννήσει την ιστορία του Κινγκ από τις στάχτες του και να της δώσει μια νέα πνοή γυρίζοντάς τη ως τηλεοπτική σειρά. Ηδη η διαδικτυακή πλατφόρμα έχει ζητήσει τον πιλότο της σειράς από το στούντιο MRC που έχει αναλάβει την παραγωγή με πρωταγωνιστές μάλιστα τους Σαμ Στράικ, ο οποίος θα παίξει τον Ρόλαντ τον Πιστολέρο, και Τζάσπερ Πακόνεν στον ρόλο του Ράνταλ Φλαγκ, γνωστός κι ως ο Μαυροντυμένος Αντρας.

Αρχικά η σειρά θα συνδέονταν άμεσα με την κινηματογραφική ταινία, αλλά μετά την αποτυχία της οι παραγωγοί αποφάσισαν να προσεγγίσουν διαφορετικά την ιστορία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline η σειρά θα εξελίσσεται πολλά χρόνια πριν τα όσα συνέβησαν στην ταινία, εξερευνώντας την origin ιστορία του Ρόλαντ, δηλαδή το πως έγινε Πιστολέρο, το πως απέκτησε τα πιστόλια του, την πρώτη του αγάπη και αποστολή αλλά και το πως ξεκίνησε η διαμάχη με τον Μαυροντυμένο Αντρα.

Ολο αυτή προσέγγιση σίγουρα δείχνει ως κάτι φρέσκο, κάτι που χρειάζεται η ιστορία για να ξανακερδίσει την πίστη των οπαδών, και μη, των βιβλίων. Κάτι τέτοιο εξάλλου ακολουθεί και με την σειρά του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και φαίνεται πως οι πρώτες αντιδράσεις είναι αρκετά θετικές. Το μόνο που μένει είναι τώρα το αποτέλεσμα να του δικαιώσει ή να αποδείξει μια και καλή πως η μεταφορά του «Μαύρου Πύργου» δεν προορίζονταν ποτέ για την οθόνη, είτε τη μικρή είτε τη μεγάλη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ