Πήγε τα 9 παιδιά του σε πάρτι ανεμοβλογιάς για να κολλήσουν και να μην τα εμβολιάσει!


Πρόκειται για τον κυβερνήτη του Κεντάκι Ματ Μπρέβιν, ο οποίος με δηλώσεις του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, παραδέχτηκε πως εσκεμμένα πήγε τα παιδιά του σε ένα παιδικό «πάρτι ανεμοβλογιάς» προκειμένου εκείνα να κολλήσουν και να μην χρειαστεί να τα εμβολιάσει.

Μιλώντας στον σταθμό WKCT την Τρίτη, ο Μπρέβιν είπε τα εξής: «Κόλλησαν επίτηδες ανεμοβλογιά. Όταν κόλλησε το παιδί ενός γείτονα πήγαμε σπίτι του με όλα μας τα παιδιά και φροντίσαμε να κολλήσουν».

Ο Μπέβιν και η σύζυγός του Γκλένα έχουν συνολικά εννέα παιδιά, από τα οποία τα τέσσερα είναι υιοθετημένα.

Ο κυβερνήτης είπε ότι τα παιδιά του κόλλησαν, ότι οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες αλλά τελικά όλα πήγαν καλά.

Αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και πολλοί κατηγορούν τον Μπρέβιν πως με την πράξη του αυτή δίνει πάτημα σε όλους τους «ψεκασμένους» να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους όπως προτείνουν οι γιατροί.

Τα «πάρτι ανεμοβλογιάς» είναι μια πρακτική που συνηθίζεται στις ΗΠΑ. Οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους σε τέτοια πάρτι για να κολλήσουν και να περάσουν την ανεμοβλογιά. «Καλύτερα τώρα που είναι μικρά παρά όταν μεγαλώσουν» λένε.

Οι επιστήμονες όμως έχουν επανειλημμένα επισημάνει ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος ασφαλής και ιατρικά εγκεκριμένος τρόπος να αποκτήσει ένα παιδί ανοσία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά τα παιδιά να λαμβάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου σε ηλικία 12-15 μηνών και την δεύτερη δόση όταν είναι 4-6 ετών. Από το 2006 μέχρι σήμερα τα κρούσματα της νόσου έχουν μειωθεί κατά 85% στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ