Βρότσλαβ, μια πόλη βγαλμένη από τα παραμύθια (pics)


Tο Βρότσλαβ έχει τόσα πολλά πάρκα με πυκνά, φυλλώδη δέντρα που οι Πολωνοί το αποκαλούν «χρυσό φθινόπωρο». Βρίσκεται στη Σιλεσία, στα δυτικά της Πολωνίας, ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και πέρασε από τα χέρια Πολωνίας, Τσεχίας, Αψβούργου, Πρωσίας και Γερμανίας πριν επιστρέψει στην Πολωνία το 1945, όταν τα σύνορα μετατοπίστηκαν προς τα δυτικά.

Βρίσκεται στον ποταμό Όντερ, με περισσότερες από εκατό γέφυρες που συνδέουν τα πολλά νησιά του.

Η μαγευτική κεντρική πλατεία Rynek, η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, με το παλιό γοτθικό δημαρχείο να κυριαρχεί, είναι πλαισιωμένη από όλες τις πλευρές από ζωγραφισμένα σπίτια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Οι ατμοσφαιρικοί δρόμοι που υπέστησαν ζημιές από τον πόλεμο προσέλκυσαν τον σκηνοθέτη Steven Spielberg, ο οποίος κινηματογράφησε μεγάλο μέρος του «Bridge of Spies» εκεί.

Το νησί του καθεδρικού ή Ostrów Tumski είναι το παλαιότερο τμήμα της πόλης και ο καθεδρικός του χρονολογείται από τα μέσα του 10ου αιώνα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Πανόραμα Ρατσλαβίτσκα, μια ροτόντα μήκους 114 μέτρων. Αναπαριστά με πανοραμική ζωγραφική τη μάχη του πεζικού της Πολωνίας εναντίον του ρωσικού στρατού το 1794.

Στο δημαρχείο της πόλης στεγάζονται ένα μουσείο τέχνης και ένα θησαυροφυλάκιο ενώ ο ζωολογικός κήπος της πόλης είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος στην χώρα.

Το Centennial Hall είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2006 και σχεδιάστηκε από τον Max Berg το 1911.

Στο πάρκο Szczytnicki μπορεί να θαυμάσει κανείς τον εντυπωσιακό ιαπωνικό κήπο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ