Αλέξης Γεωργούλης: «Έχω χρησιμοποιήσει τόσο το ψέμα, όσο και την αλήθεια»


Ο Αλέξης Γεωργούλης, παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μίλησε για πολλά.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «Ζητείται ψεύτης», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  στο ρόλο που έχει παίξει το ψέμα στη δική του ζωή. 

Πρωταγωνιστείς στην θεατρική παράσταση «Ζητείται ψεύτης».
Είμαι πολυάσχολος κι αυτό είναι του Ζυγού: Ή του ύψους ή του βάθους…Ή θα τρέχεις συνέχεια ή δεν θα τρέχεις καθόλου. Είναι κάτι που μου αρέσει και ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου. Το εγχείρημα στο θέατρο «Παλλάς» είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο, γιατί έχει ένταση, ρυθμό και τρέχει πάρα πολύ γρήγορα. Όλα γίνονται ενστικτωδώς μ” έναν τρόπο, και ο ρυθμός με τον οποίο δουλεύουμε είναι κάτι που με εκφράζει, μου αρέσει. Αυτό της στιγμής, του εδώ έγινε κι εδώ το αντιμετωπίζουμε και προχωράμε… ό,τι πέρασε, πέρασε… Μου αρέσει, γιατί μου δίνει την αίσθηση που έχει ο έρωτας, που δεν με νοιάζει τι ήταν και τι θα γίνει, με νοιάζει ότι είμαστε εδώ και τώρα.

Υποδύεσαι τον ψευτο-Θόδωρο…

Ακριβώς, ο οποίος κατά την προσέγγιση του σκηνοθέτη Πέτρου Ζούλια, αλλά και τη δική μου, μέσα από το έργο του Δημήτρη Ψαθά, είναι ο μοναδικός άνθρωπος που λέει την αλήθεια ότι λέει… ψέματα. Τα ψέματα αυτά σε οδηγούν να δεις ποια είναι η αλήθεια. Αυτό είναι το σημαντικό του έργου, που έχει πολλά μηνύματα και είναι διαχρονικά. Το έργο έχει κάνει το γύρο του κόσμου κι έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Η ανάγκη που έχουμε να πούμε ένα ψέμα είναι ίσως για τη ζωή. Το ψέμα έχει αντίποδα την αλήθεια, είναι και τα δύο στην ίδια σφαίρα.

Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το ψέμα;
Έχω χρησιμοποιήσει το ψέμα, όσο χρησιμοποιώ και την αλήθεια, δεν θέλω να ρίξω καμία από τις δύο πλευρές, θέλω να βρίσκω τις ισορροπίες.
-Είσαι ισορροπημένος;
Νομίζω πως για να ισορροπήσει ο Ζυγός, πρέπει να αντιληφθεί ότι ποτέ δεν θα μείνει σ” ένα σημείο. Υπάρχει μια ταλάντωση, γύρω από ένα σημείο που θεωρεί ότι αυτό είναι το σημείο ισορροπίας. Είναι σαν το εκκρεμές: Όσο πιο αρμονικό γίνεται αυτό, τόσο πιο ήρεμος ζει τη ζωή του, είπε στο Λοιπόν.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ