Τηλεοπτικά πρόσωπα σε ρόλο… συγγραφέα!


Τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκληθεί μεγάλη συζήτηση σχετικά με την κυκλοφορία του βιβλίου του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Ο νικητής του «Survivor 1» έχει πλέον το δικό του βιβλίο, με τίτλο «Ντάνος: Μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου», και μπορεί να δέχεται κριτικές, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στο παρελθόν, αρκετοί από τους πιο επιτυχημένους παρουσιαστές αφιέρωσαν ώρες στη συγγραφή βιβλίων, άλλοι λαμβάνοντας θετικά σχόλια και άλλοι… όχι και τόσο!

Το 2012, για παράδειγμα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υπέγραψε τους «Μακιγιαρισμένους φόβους», που αποτέλεσε την πρώτη του συγγραφική απόπειρα. «Το βιβλίο μιλάει για όλους αυτούς τους φόβους που για μια ολόκληρη ζωή, για πολλούς λόγους και, κυρίως, για να κρατήσουμε τις ισορροπίες στη ζωή μας, στην οικογένεια και στη δουλειά μας, τους κρύβουμε και μακιγιαριζόμαστε και πραγματικά, ενώ θέλουμε να ήμασταν άλλοι, δεν μπορούσαμε», ανέφερε τότε ο επιτυχημένος παρουσιαστής.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι μια γυναίκα που έχει προσπαθήσει πολύ στην τηλεόραση και τα έχει καταφέρει! Ωστόσο, το βιβλίο της, «Όλα για λίγο παράδεισο», δεν είχε λάβει τις καλύτερες κριτικές το 2014, όταν κυκλοφόρησε. Σύμφωνα με την περιγραφή που υπήρχε στο βιβλίο, πρόκειται για ένα ερωτικό μυθιστόρημα για όλα εκείνα τα ανεκπλήρωτα «θέλω» που δεν μας αφήνουν να ζήσουμε, μια ιστορία για όσους περνούν μια ζωή ψάχνοντας το φως μέσα στο σκοτάδι.

«Αυτό το βιβλίο είναι μια κάθαρση ψυχής. Με έβγαλε από την τοξικότητα του επαγγέλματος, με έκανε να δω πιο καθαρά τα πράγματα και να δω κι εγώ κάπου στην άκρη του τούνελ το δικό μου φως να ανατέλλει», δήλωνε η Ζήνα Κουτσελίνη στην παρουσίαση του βιβλίου της «Ο πιο δύσκολος δρόμος». Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος κατέθετε την αλήθεια της, με φόντο το αδυσώπητο περιβάλλον του τηλεοπτικού κόσμου, βάζοντας στις σελίδες εμπειρία χρόνων, χιούμορ, πίκρα, ανατροπές, ύβρη και συντριβή.

Ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο σε αυτή τη λίστα είναι το βιβλίο του Αντώνη Κανάκη με τίτλο «Μπαμπά… (μια κανονική ημέρα)», ο παρουσιαστής έγραψε 80 σελίδες αναφερόμενος στον χαμό του αγαπημένου του πατέρα, στις αναμνήσεις που είχε από εκείνον, αλλά και στις τελευταίες οικογενειακές στιγμές. Το κύριο χαρακτηριστικό, όμως, του βιβλίου αυτού είναι ένας αβάσταχτος χείμαρρος συναισθημάτων, γραμμένος σε πρώτο πρόσωπο.

Εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει κάποτε στον πατέρα της, Φρέντυ Γερμανό, η Ναταλία Γερμανού, το 2013, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, «Ετσι, για χάρη σου». Πρόκειται για μια ιστορία έρωτα και καταιγιστικής δράσης με κεντρικό ήρωα τον Μάνο. «Θα μπορούσε να είναι μια κλασική «ροζ» ερωτική ιστορία. Αλλά δεν είναι. Πολύ απλά, γιατί αυτός ο έρωτας δεν έχει τέτοια απόχρωση, έχει το κόκκινο του πάθους και το μαύρο του μίσους», γράφει η Ναταλία στο οπισθόφυλλο.

Η Αγγελική Νικολούλη έχει βάλει την υπογραφή της σε τέσσερα βιβλία, με τίτλους «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου», «Θάνατος με χείλη κόκκινα», «Ερωτας φονιάς», «Φως στο τούνελ». Ιστορίες βασισμένες στα όσα έχει φιλοξενήσει η δημοσιογράφος στην εκπομπή της, καλογραμμένα stories με μυστήριο, σασπένς και το στίγμα μιας ταλαντούχας γυναίκας της μικρής οθόνης.

Πρόσφατα, όμως, και η Βίκυ Χατζηβασιλείου παρουσίασε το δικό της βιβλίο. Με τίτλο «Άλλαξε ζωή & σώμα σε 42 ημέρες», η παρουσιάστρια παρουσιάζει και αναλύει στο βιβλίο ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα διατροφής με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βασισμένο στα συμπεράσματα της κβαντικής θεραπείας.

Πηγή: Tv Έθνος

Τηλεοπτικά πρόσωπα σε ρόλο… συγγραφέα!

Τηλεοπτικά πρόσωπα σε ρόλο… συγγραφέα!

Τηλεοπτικά πρόσωπα σε ρόλο… συγγραφέα!

Τηλεοπτικά πρόσωπα σε ρόλο… συγγραφέα!

Τηλεοπτικά πρόσωπα σε ρόλο… συγγραφέα!

Τηλεοπτικά πρόσωπα σε ρόλο… συγγραφέα!

Τηλεοπτικά πρόσωπα σε ρόλο… συγγραφέα!

Τηλεοπτικά πρόσωπα σε ρόλο… συγγραφέα!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ