ISIS: Χαρές και πανηγύρια για τη νίκη κατά του Χαλιφάτου του Τρόμου


Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θα συνεχίσουν τη μάχη εναντίον εν υπνώσει πυρήνων του ISIS. Οι Κούρδοι καλούν τη Δαμασκό σε διάλογο, Μακρόν και Μέι χαιρετίζουν τη νίκη επί των τζιχαντιστών.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ, SDF) ανακοίνωσαν επισήμως σήμερα, Σάββατο, πως έθεσαν πλήρως υπό τον έλεγχό τους τα εδάφη που είχαν καταληφθεί από τον ISIS στην ανατολική Συρία, όμως δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τη στρατιωτική εκστρατεία τους, καθώς και μια εκστρατεία ασφαλείας, εναντίον εν υπνώσει τζιχαντιστικών πυρήνων.

Στη διάρκεια τελετής που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, η γενική διοίκηση των ΣΔΔ κάλεσε τη συριακή κυβέρνηση, η οποία έχει ορκισθεί να ανακαταλάβει ολόκληρη τη χώρα, να αναγνωρίσει την αυτόνομη διοίκηση των περιοχών που ελέγχουν οι ΣΔΔ στη βορειοανατολική Συρία.

“Καλούμε την κεντρική κυβέρνηση στη Δαμασκό να επιλέξει τη διαδικασία του διαλόγου”, δήλωσε ο διοικητής των ΣΔΔ Μαζλούμ Κομπάνι.

Κάλεσε επίσης την Τουρκία, η οποία θεωρεί τις ΣΔΔ τρομοκρατική οργάνωση και έχει πραγματοποιήσει επιδρομές εναντίον τους στη Συρία, να αποχωρήσει από το συριακό έδαφος, ιδιαίτερα από την κουρδική περιφέρεια του Αφρίν.ISIS: Μήνυμα πλήρους εξάλειψης του Ισλαμικού Κράτους

Στη διάρκεια της εορταστικής τελετής, ο Αμερικανός απεσταλμένος του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού Ουίλιαμ Ρέμπακ χαιρέτισε από την πλευρά του έναν “κρίσιμο σταθμό” στον αγώνα κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα την πτώση του αυτοανακηρυχθέντος χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους τονίζοντας πως “εξαλείφθηκε” ένας “μείζων κίνδυνος” για τη Γαλλία.

“Όμως η απειλή παραμένει και η μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων πρέπει να συνεχιστεί”, πρόσθεσε ο Μακρόν σε δύο μηνύματά του στο Twitter, αποτίοντας φόρο τιμής στον διεθνή συνασπισμό.

Στο Λονδίνο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαιρέτισε, επίσης, ως “ιστορικό σταθμό” την πτώση του “χαλιφάτου” και ζήτησε να συνεχιστεί η μάχη κατά των τζιχαντιστών.

“Πρέπει να έχουμε κατά νου την απειλή που αντιπροσωπεύει το DAESH και η βρετανική κυβέρνηση παραμένει αποφασισμένη να εξαλείψει την καταστροφική ιδεολογία τους. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον βρετανικό λαό και τους συμμάχους μας”, τόνισε η Μέι.Άμαχοι: Τα αθώα θύματα του τρόμου

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 630 άμαχοι, μεταξύ των οποίων περίπου 200 παιδιά, σκοτώθηκαν στους έξι μήνες που διήρκεσε η μάχη κατά των τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία.

Μεταξύ των αμάχων που σκοτώθηκαν – Σύροι, αλλά και μέλη οικογενειών τζιχαντιστών – περιλαμβάνονται 209 παιδιά και 157 γυναίκες, σύμφωνα με την οργάνωση που έχει την έδρα της στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 1.600 τζιχαντιστές του ΙΚ και 730 μαχητές των ΣΔΔ σκοτώθηκαν επίσης στις μάχες από τις 10 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ