Χωρίς συμφωνία πάλι στο Eurogroup; Μηδενική η πρόοδος – Αγώνας δρόμου μέχρι την Κυριακή


Λίγα 24ωρα έχουν απομείνει για το κρίσιμο EuroWorking group της προσεχούς Δευτέρας και οι πιθανότητες να υπάρξει διευθέτηση όλων των ανοικτών ζητημάτων μέχρι και την Κυριακή δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανές.

Ο νέος «ν. Κατσέλη» που είναι και το κλειδί για έλθει συμφωνία και να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο με το ένα δισ. ευρώ, δεν φαίνεται να προχωρεί. Οι δανειστές δεν υποχωρούν και η κυβέρνηση δεν δείχνει να διατεθειμένη να κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω. Τα τρία αγκάθια για την συμφωνία του ν. Κατσέλη

Η συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές στο τελευταίο Eurogroup πρόβλεπε ότι θα πάει στις 25 Μαρτίου, ανήμερα της Εθνικής επετείου, στο EuroWorking Group ο Γιώργος Χουλιαράκης με ψηφισμένο το νέο «ν. Κατσέλη». Αν και η πληροφόρηση είναι περιορισμένη, εντούτοις πολύ δύσκολα θα ψηφιστεί ο νόμος μέχρι την Παρασκευή. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει μέχρι αύριο να έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή και κάτι τέτοιοι υπό τις παρούσες συνθήκες και πληροφορίες δεν φαίνεται πιθανό.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αυτές, τότε το νέο ραντεβού ανανεώνεται για τις 5 Απριλίου στο άτυπο Eurogroup στο Βουκουρέστι. Και μπορεί επισήμως να έχει την δυνατότητα λήψης αποφάσεων, εντούτοις θα βρεθεί τρόπος να ανάψει το πράσινο φως για την δόση.

Πριν όμως από την κομβική ημέρα, θα έχει επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα για την έναρξη της 3ης αξιολόγησης. Κάποια σενάρια θέλουν να συγχωνεύονται 2η και 3η αξιολόγηση, κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου μα καθόλου απίθανο. Οι επόμενες ημέρες θα το δείξουν.

Πάντως στην 3η αξιολόγηση βασικά θέματα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Επόμενος στόχος για την κυβέρνηση δεν είναι άλλος από την ρύθμιση των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Οι δανειστές είναι επιφυλακτικοί, αλλά ακόμη η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση. Μόνο μία περιγραφή του ζητήματος. Ευελπιστεί ότι μπορεί να ανοίξει το ζήτημα μέσα στον Απρίλιο και να κλείσει τον Μάιο, προς από τις ευρωεκλογές

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ