Παραίτηση Λοΐζου: “Σφάζονται”… στης Μυρσίνης την ποδιά.


Η Μυρσίνη Λοΐζου ήλθε, είδε και απήλθε από τις ευρωεκλογές, με την υπόθεσή της να “γεννά” έναν νέο “πόλεμο” στο πολιτικό σκηνικό.
Δυο μέρες τώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση “μάχονται” με αφορμή την σύνταξη της μητέρας της που έπαιρνε παράνομα 5,5 χρόνια μετά τον θάνατό της.
Η κυβέρνηση ξεκίνησε να… απαντά στις επιθέσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με το θερμόμετρο να ανεβαίνει επικίνδυνα.
Όλο το χρονικό της υπόθεσης που έδωσε… ενδιαφέρον στις ευρωεκλογές και αναλυτικά οι θέσεις των κομμάτων.

Πολλοί λένε ότι οι ευρωεκλογές είναι… βαρετές. Ότι είναι «μακριά» από την κοινωνία και έχουν μικρή σημασία και ανεπαίσθητο «αντίκτυπο» στην «εσωτερική» πολιτική σκηνή. Όλοι αυτοί θα πρέπει μάλλον να… αναθεωρήσουν και ο λόγος είναι ένα όνομα: Μυρσίνη Λοΐζου. Παραίτηση Λοΐζου: Επικοινωνιακό φιάσκο και… μονόδρομος σε δέκα μέρες!

Υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 12.03.2019, παραιτηθείσα από το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος στις 22.03.2019. Δέκα μόλις μέρες ήταν αρκετές για να υποστεί ένα βαρύ «πλήγμα» επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ, δυο μήνες πριν τις ευρω-κάλπες.

Η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του σπουδαίου Μάνου Λοΐζου, αποκαλύφθηκε πως εξακολουθούσε να εισπράττει παράνομα την σύνταξη της μητέρας της για 5,5 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Μια δεύτερη υπόθεση φορολογικής φύσεως ήρθε για να… δέσει το γλυκό για το κυβερνών κόμμα που είδε ξαφνικά μια ηχηρή «ήττα» να γράφεται στην εξίσωση των ευρωεκλογών.

Μια ήττα όχι απλά αχρείαστη (σ.σ. αφού λογικά αν σκεφτεί κανείς θα υποθέσει πως στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να κάνουν ένα… background check για τον κάθε υποψήφιο) αλλά και εξαιρετικά οδυνηρή.

Κι αυτό διότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς τις ευρωεκλογές με πολλά «βαρίδια» που απορρέουν από την φθορά του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.

Έτσι, από εκεί που στην «σκακιέρα» των ευρωεκλογών η Κουμουνδούρου υποτίθεται προετοιμαζόταν για προσεκτικές κινήσεις με γνώμονα την αντιστροφή του κλίματος, είδε να της γίνεται «ματ» με το… καλημέρα.Τα «πυρά» και η παραίτηση που ήρθε… αναμενόμενα

Η αντιπολίτευση ήταν δεδομένο πως θα «χτυπούσε» σκληρά και γι’ αυτό η παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου φαινόταν σαν μια συνθήκη άκρως απαραίτητη.

Όπερ και εγένετο, με την κα Λοΐζου σε μια μακροσκελή επιστολή να κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από κάποια ΜΜΕ και να μιλάει για δυο ξεχωριστές υποθέσεις.

Click4more: «Ντρεπόταν, είναι πολύ έντιμη»! Τι είχε καταθέσει η Χάρις Αλεξίου υπέρ της Μυρσίνης Λοίζου! video

Υποστήριξε συγκεκριμένα για το θέμα της σύνταξης της μητέρας της ότι παρότι εκείνη το δήλωσε αμέσως στις αρμόδιες υπηρεσίες η σύνταξη συνεχιζόταν να καταβάλλεται γεγονός που συμβαίνει συχνά, όπως υποστήριξε, λόγω γραφειοκρατίας. Εξήγησε επίσης ότι αναγνώρισε το χρέος της για την υπόθεση αυτή και το αποπληρώνει.

Η κα Λοΐζου τόνισε επίσης ότι έχει επίσης ένα χρέος σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους 180.000 ευρώ από την επιχείρηση που διατηρούσε με τον πρώην σύζυγό της…Ο «πόλεμος» για την Λοΐζου  δεν λέει να κοπάσει!ΛοΐζουΛοΐζουΦωτογραφία από Facebook: Mirsini Loizou

Ήδη από την Παρασκευή, 22.03.2019, την ημέρα δηλαδή της παραίτησης, η αντιπολίτευση πήρε… το όπλο της. Αν κάποιος, όμως, θεωρούσε ότι η παραίτηση θα λειτουργούσε καταπραϋντικά για τις «πληγές» του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν γελασμένος.

Κι αυτό διότι η αντιπολίτευση, με… μπροστάρισα την Νέα Δημοκρατία, δεν δείχνει διατεθειμένη να αφήσει το θέμα να «περάσει» εύκολα.

Έτσι και το Σάββατο, 23.03.2019, οι «μάχες» ήταν σκληρές. Τόσο μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, όσο και μεταξύ ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τέλος και… μέσα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ας τα δούμε αναλυτικά.«Μάχη» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την Λοΐζου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Κέρκυρα, όπου έκανε περιοδεία μιλώντας με κατοίκους και φορείς του νησιού. Σε ομιλία του, αργότερα, αναφέρθηκε στο ζήτημα, τονίζοντας: «Το δεύτερο συμβάν αφορά την περίπτωση της μέχρι και πρόσφατα υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Λοΐζου, την επέλεξε ο κ. Τσίπρας παρότι προφανώς γνώριζε τα όσα είχε πει για την τρομοκρατία, τον προσβλητικό της λόγο για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Στη πορεία μάθαμε ότι η κα Λοϊζου εισέπραττε με το αζημίωτο τη σύνταξη της μητέρας της που είχε αποβιώσει. Καταδικάστηκε για αυτό και το μεγάλο ερώτημα εδώ είναι αν ο κ. Τσίπρας τα γνώριζε όλα αυτά. Το ζητούμενο δεν είναι να αποσυρθεί η κα. Λοϊζου είναι να αποσυρθεί επιτέλους από την εξουσία ο κ. Τσίπρας και αυτό μπορεί να γίνει με τη δική σας παρουσία στις κάλπες ξεκινώντας από τις Ευρωεκλογές και καταλήγοντας στις εθνικές εκλογές».

Click4more: Στην απάντηση του Μαξίμου η ΝΔ ανταπάντησε… τρολάροντας με Λοΐζο

Λίγο αργότερα το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στις κατηγορίες αυτές, τονίζοντας: «Δεν ήταν ανάγκη να μας υπενθυμίσει τον καημό του ο κος Μητσοτάκης.

Εδώ και τριάμισι χρόνια που είναι αρχηγός της Ν.Δ. κοιμάται και ξυπνάει με το όνειρο να αποσυρθεί ο Τσίπρας…

Ωστόσο, μετά τις ευρωεκλογές, μάλλον αυτός θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να αποσυρθεί, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ευάγγελου Αβέρωφ και αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει κάποιον σοβαρό αντίπαλο στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη».«Μάχη» ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για την Λοΐζου

Νωρίτερα και συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου, 23.03.2019, η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο Open και λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Από την αρχή είχαμε ανατριχιάσει από τις προκλητικές δηλώσεις της για τα επεισόδια, αναφορικά με τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για τις βόμβες μολότοφ και την τρομοκρατία».

«Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; Ηταν γνωστό ποια ήταν η γυναίκα αυτή από πριν«, συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. ΛοΐζουΛοΐζουΦωτογραφία από Facebook: Mirsini Loizou

Η απάντηση δεν άργησε… «Μιλάνε όλοι, μιλάει και η αρχηγός του κόμματος του Γιάννου, του Άκη και του Τσουκάτου» σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Το Κίνημα Αλλαγής, πάντως, έσπευσε να πάρει εκ νέου θέση και συγκεκριμένα μέσω του Σταμάτη Μαλέλη, Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος τόνισε σε σχετική ανακοίνωση:

«Και με την ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι πράγματι δεν υπάρχει Τσίπα. Κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει την μεγάλη προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα και το λαό και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος«.Μάχη ΣΥΡΙΖΑ με… ΣΥΡΙΖΑ για την Λοΐζου

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η Μυρσίνη Λοΐζου δεν δέχθηκε κριτική μόνο από την αντιπολίτευση. Κι αυτό διότι εναντίον της και μάλιστα με σφοδρότητα τάχθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος είναι και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν μία τραυματική εμπειρία όλη αυτή ιστορία. Το να δώσεις το χρίσμα, να κάνεις την τιμή σε κάποιον να είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να αποδειχθούν αυτά που αποδείχτηκαν, είναι τραυματικό.

Ήταν ένα φάουλ της κυρίας Λοΐζου

Όταν σου κάνει ένας πολιτικός χώρος μία τιμή, δεν γίνεται να την αποδέχεσαι και να μην ενημερώνεις ότι έχεις σοβαρές υποθέσεις, με τις οποίες θα δημιουργηθεί θέμα. Το λες και τους λες “πάρτε εσείς την ευθύνη αν με αυτές τις υποθέσεις που έχω συνεχίζετε να με θέλετε ή όχι”.

Θεωρώ ότι ήταν ακραίο το λάθος της ότι απέκρυψε όλα αυτά τα θέματα από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1.

Για να συνεχίσει: «Φαίνεται ο χαρακτήρας από τη στιγμή που τα απέκρυψε αυτά. Σημαίνει ότι και αυτά που έκανε, να παίρνει πεντέμισι χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της και να μην πηγαίνει να πει “παιδιά κακώς την βάζετε, να τα χαρτιά μου, γιατί το κάνετε;”, δείχνει και ένα χαρακτήρα και δείχνει τον χαρακτήρα αυτόν και ο τρόπος που έκανε τη χθεσινή δήλωση της. Όλα αυτά πραγματικά είναι ένα κομμάτι αρνητικό στο χαρακτήρα της κυρίας Λοΐζου».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ