Πότε θα καταβληθούν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και η α΄ δόση του επιδόματος παιδιού

Εβδομάδα πληρωμών είναι η ερχόμενη, καθώς πέρα από τις συντάξεις αναμένεται να καταβληθούν τόσο η δόση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για τον μήνα Μάρτιο όσο και η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 για το επίδομα παιδιού.

Η πίστωση των χρημάτων του ΚΕΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται αν γίνει τις απογευματινές ώρες της ερχόμενης Τετάρτης (27/3) με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα την επόμενη ημέρα, Πέμπτη (28/3).

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Όσον αφορά την πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) για το επίδομα παιδιού θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και τις 26 Μαρτίου (12:00). Για τη χορήγηση της δόσης του α΄ διμήνου 2019 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περυσινή φορολογική δήλωση).

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here