25η Μαρτίου: “Πυρετός”. Φοβούνται ακροδεξιά “χτυπήματα”.


“Πυρετώδεις” συσκέψεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τους φόβους που υπάρχουν για “κινήσεις” από ακροδεξιά στοιχεία στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις γίνονται τις τελευταίες ώρες στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν ακροδεξιά στοιχεία να προετοιμάζουν ακραίες κινήσεις εις βάρος κυβερνητικών στελεχών στις αυριανές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.Ο σχεδιασμός για την 25η Μαρτίου

Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι οι κινήσεις αυτές δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τις φραστικές αντιδράσεις που προέρχονται από ομάδες πολιτών που διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών. 25η Μαρτίου: Έδιωξαν διαδηλωτές από την παρέλαση! Φώναζαν κατά της συμφωνίας των…

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο «για ενδεχόμενο προβοκάτσιας στις παρελάσεις για τον εορτασμό για την 25η Μαρτίου υποστηρίζοντας πως ακροδεξιοί θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν μια «ψεύτικη εικόνα αντιδράσεων».

Με αφορμή μάλιστα την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, στην Μελβούρνη κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων κυβερνητικά στελέχη επισήμαιναν ότι η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών από μια μερίδα του τύπου αποθρασύνει αυτά τα ακραία στοιχεία.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν μάλιστα ότι ο Γιώργος Βαρεμένος δέχθηκε επίθεση από μια γνωστή ακραία ομάδα πολιτών στην Αυστραλία με την οποία η ελληνική ομογένεια –που βρισκόταν σύσσωμη στην παρέλαση- δεν έχει καμία σχέση.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μια μέρα πριν τις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, αναφερόμενος πάντως στις αποδοκιμασίες που δέχονται στελέχη της κυβέρνησης με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι πρόκειται για σπάνια περιστατικά εάν λάβουμε υπόψη την μεγάλη εικόνα και τον αριθμό των εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί.

Ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η ΝΔ με την στάση της υποθάλπει τέτοιου είδους ενέργειες από την στιγμή που δεν τις καταδικάζει και κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προκειμένου «να ψαρέψει κάποιες ψήφους δεν διστάζει να μετατρέψει το πάλαι ποτέ μετριοπαθές κεντροδεξιό κόμμα –σ.σ. την Νδ- σε συνοδοιπόρο της άκρας δεξιάς».

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ