H τέλεια θέση οδήγησης κατά την Jaguar (vid)


Ο τρόπος που ρυθμίζουμε το κάθισμα επηρεάζει άμεσα το στιλ οδήγησής μας, ενώ έρευνες έχουν δείξει πως επιδρά και στα αντανακλαστικά μας. Σίγουρα θα έχετε συναντήσει στον δρόμο περιπτώσεις οδηγών να οδηγούν «ξάπλα» με σχεδόν οριζοντιωμένη την ράχη του καθίσματος ή οδηγούς με μεγάλη απόσταση από το τιμόνι και τεντωμένα τα χέρια τους. Βέβαια, αυτές είναι μερικές ακραίες περιπτώσεις.

Στο παρακάτω βίντεο η Jaguar μας υπενθυμίζει πέντε βασικά σημεία ξεκινώντας από το ότι δεν πρέπει να έχουμε αντικείμενα στις τσέπες μας που θα μας ενοχλούν (π.χ. ένα smartphone ή κλειδιά). Στη συνέχεια αναφέρεται στην σωστή γωνία των χεριών, στο τράβηγμα της πλάτης μας και στην σωστή προσαρμογή της στο κάθισμα.

Μεγάλη σημασία έχει η πλάτη του οδηγού να είναι όσο το δυνατόν πιο όρθια ως προς τον κατακόρυφο άξονα, ενώ οι μηροί θα πρέπει να νιώθουν άνετα και να μην εμποδίζονται από άλλα αντικείμενα. Το βίντεο συνεχίζει με την σωστή θέση των ποδιών στα πεντάλ, την γωνία που σχηματίζουν οι αγκώνες, την επαφή των ώμων στο κάθισμα και το ύψος του προσκέφαλου.


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ