Αίγινα: Πασχαλιάτικη απόδραση… ένα βήμα από την Αθήνα!


Πάσχα στο νησί
Η γραφική Αίγινα αναδεικνύει το δικό της ιδιαίτερο χρώμα τις ημέρες του Πάσχα, με την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, που προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος κόσμου. Η Μεγάλη Εβδομάδα γιορτάζεται με κατανυκτικές λειτουργίες στις εκκλησιές και τα μοναστήρια του νησιού. Ο παραλιακός δρόμος του λιμανιού αποτελεί τον ιδανικό τόπο για να απολαύστε τον καφέ σας στα παραδοσιακά καφενεία και τα ζαχαροπλαστεία. Εάν ο καιρός το επιτρέπει, περπατήστε στα στενά σοκάκια ανάμεσα στα αρχοντικά και τα πολυάριθμα καταστήματα λαϊκής τέχνης και ανεβείτε για μια ρομαντική βόλτα στα μόνιππα αμαξάκια…

Έθιμα του Πάσχα
Το Πάσχα στην Αίγινα γιορτάζεται με κατανυκτικές λειτουργίες που κατακλύζονται από πιστούς. Συγκεκριμένα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής με ιδιαίτερη λαμπρότητα γίνεται η περιφορά των επιταφίων στην πόλη της Αίγινας. Σημείο συνάντησης των επιταφίων και των τριών εκκλησιών της πόλης, του Αγίου Νικολάου, της Μητρόπολης και της Παναγίτσας, είναι το Δημαρχείο. Εκεί ψάλλεται κοινή δέηση κι ύστερα ο καθένας επιστρέφει στην ενορία του.Η Ανάσταση στο νησί είναι φαντασμαγορική. Βεγγαλικά και κροτίδες δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα στην εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου στο λιμάνι και του Αγίου Νικολάου στην πόλη. Για να ζήσετε μια διαφορετική και ξεχωριστή Ανάσταση επισκεφθείτε τον μεγαλόπρεπο Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Μοναστήρι που έχει χτιστεί στη χάρη του Αγίου και βρίσκεται στο δρόμο για την Αγία Μαρίνα.

Απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από την πόλη της Αίγινας. Εναλλακτικά, γιορτάστε την Ανάσταση σε μια από τις Μονές του νησιού, τη Μονή Αγίας Αικατερίνης, τη Μονή Αγίου Χριστοφόρου και τη Μονή Χρυσολεόντισσας. Για να ζήσετε μια διαφορετική και ξεχωριστή Ανάσταση επισκεφθείτε τον μεγαλόπρεπο Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Μοναστήρι που έχει χτιστεί στη χάρη του Αγίου και βρίσκεται στο δρόμο για την Αγία Μαρίνα. Απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από την πόλη της Αίγινας. Εναλλακτικά, γιορτάστε την Ανάσταση σε μια από τις Μονές του νησιού, τη Μονή Αγίας Αικατερίνης, τη Μονή Αγίου Χριστοφόρου και τη Μονή Χρυσολεόντισσας.

Πώς να πάτε
Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ferry Boats για την Αίγινα (διάρκεια 1 ώρα & 10 λεπτά, από €8 το άτομο / €20 με αυτοκίνητο). Επιπλέον, από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά και Ιπτάμενα Δελφίνια ( διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 35 λεπτά, από €10,50/ άτομο)

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ