Ο Leonardo DiCaprio βρήκε μια νέα δουλειά. Και δεν έχει καμία σχέση με το Χόλιγουντ

epa06529808 US actor Leonardo DiCaprio on the red carpet of the 'Goed Geld Gala' charity event in theater Carre in Amsterdam, the Netherlands, 15 February 2018. The Dutch Lottery De Postcode Loterij will announce which charities receive a donation check. EPA/Robin Utrecht

Ο πασίγνωστος ηθοποιός δοκιμάζει το ταλέντο του σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο.

Ο Leonardo DiCaprio, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ξεκίνησε να εργάζεται ως σύμβουλος σε ένα επενδυτικό κεφάλαιο περιβαλλοντικής τεχνολογίας, γεγονός που αναμένεται να φέρει την περιβαλλοντική ακτιβιστική δράση του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού πιο μέσα στις κεφαλαιαγορές.

Ο 44χρονος DiCaprio θα συμβουλεύει το fund πάνω σε ζητήματα επενδύσεων τεχνολογίας αναπτυξιακού σταδίου. Το συγκεκριμένο επενδυτικό κεφάλαιο αποτελεί μέρος της Princeville Capital, μιας εταιρείας επενδύσεων 500 εκατομμυρίων δολαρίων που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και το Χονγκ Κονγκ.

«Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί μια επείγουσα και ευρεία μετατόπιση των ενεργειακών μας αναγκών – και η τεχνολογία και οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο για την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον πλανήτη μας», δήλωσε ο DiCaprio.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως ο «Τιτανικός» και ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ», θα είναι επίσης και επενδυτής στο ταμείο, το οποίο διαθέτει στοιχεία ενεργητικού αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό δεν είναι το πρώτο εγχείρημα του DiCaprio στην κλιματική τεχνολογία. Ο ίδιος εργάζεται ως σύμβουλος στη startup ενεργειακής αποτελεσματικότητας Bluon Energy, με έδρα στην Καλιφόρνια, η οποία ασχολείται με την αντικατάσταση ψυκτικών ουσιών με υποκατάστατα που είναι ασφαλέστερα για το κλίμα.

Ο DiCaprio είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του World Wildlife Fund (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) και του Natural Resources Defense Council (Συμβούλιο Προάσπισης Φυσικών Πόρων).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ