Πώς θα φτιάξω τη βαλίτσα μου για το σαββατοκύριακο;


Πώς θα φτιάξω βαλίτσα για ένα σαββατοκύριακο; Αν η ετοιμασία της βαλίτσας σου φαίνεται ένα δύσκολο εγχείρημα, ειδικά εφόσον πρόκειται για λίγες μέρες, ανακάλυψε παρακάτω τον πιο πρακτικό οδηγό για να φτιάξεις μόνη σου βαλίτσα βήμα βήμα.

Κατάγραψε όλα τα απαραίτητα σε μία λίστα
Αντί να ανοίξεις την ντουλάπα και τα συρτάρια σου και να αρχίσεις να πετάς ρούχα μέσα σε ένα σακ βουαγιάζ, αφιέρωσε λίγο χρόνο και ετοίμασε μια λίστα στην οποία θα καταγράψεις όλα όσα χρειάζεσαι –από τα ρούχα και τα παπούτσια μέχρι τα καλλυντικά και τα είδη προσωπικής φροντίδας. Καθετί που θα προσθέτεις στη βαλίτσα σου, σβήνε το από τη λίστα.

Απόκτησε μια γενική εικόνα
Πριν πακετάρεις τα πράγματά σου, άπλωσέ τα στο κρεβάτι και σκέψου τι θα συνδυάσεις με τι. Εάν διαπιστώσεις ότι κάποια κομμάτια δεν τα έχεις υπολογίσει στους περισσότερους συνδυασμούς, καλύτερα να τα αφαιρέσεις. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να ετοιμάσεις ένα σακ βουαγιάζ που θα μπορείς να κουβαλήσεις!

Βάλε το καθετί στη θέση του
Τοποθέτησε τα παπούτσια στο κάτω μέρος του σακ βουαγιάζ και βάλε μέσα τις κάλτσες και τα εσώρουχα (που θα έχεις προηγουμένως τοποθετήσει σε νάιλον σακουλάκια) ώστε να μη χάσουν τη φόρμα τους.
Συνέχισε με τα πιο χοντρά κομμάτια που δεν τσαλακώνονται (πουλόβερ, τζιν κ.λπ.) και άφησε για πιο πάνω τα πιο ντελικάτα και μικρού μεγέθους ρούχα.

Στο επάνω μέρος βάλε ένα μικρό τσαντάκι με κάποια απαραίτητα προσωπικά αντικείμενα (π.χ. κρέμα ημέρας, είδη μακιγιάζ, lip balm, χαρτομάντιλα κ.λπ.) για να τα έχεις εύκαιρα.
Μια καλή ιδέα είναι να βάλεις τα διάφορα μικροπράγματα (όπως εσώρουχα και κοσμήματα μέσα σε διάφανες σακούλες με Ziploc και να τα τοποθετήσεις στα κενά που αφήνουν τα ρούχα δεξιά κι αριστερά στο σάκο σου. Έτσι, εξοικονομείς χώρο και μπορείς να ξέρεις πού βρίσκεται το καθετί με μία ματιά.
Για να μην τσαλακωθούν τα ρούχα σου ακολούθησε τη συμβουλή της σχεδιάστριας Diane von Furstenberg: αντί να τα διπλώσεις, τύλιξε το καθένα σε ένα μικρό ρολό και τοποθέτησέ τα το ένα δίπλα στο άλλο!

Ξεκίνα εγκαίρως
Για να μην ξεχάσεις κάτι σημαντικό, καλό είναι να αρχίσεις το πακετάρισμα τουλάχιστον δύο μέρες πριν αναχωρήσεις για την εκδρομή σου. Το βράδυ της προηγούμενης, διαβεβαιώσου ότι δεν έχεις αφήσει τίποτα απέξω.

Μην ξεχάσεις!
Να τσεκάρεις το δελτίο καιρού! Προσάρμοσε τις αποσκευές σου ανάλογα: αν πρόκειται να βρέξει, πάρε αδιάβροχο και ομπρέλα, εάν έχει χαμηλές θερμοκρασία πάρε άλλη μία ζακέτα ή ένα μπουφάν για το βράδυ και, σε κάθε περίπτωση, βάλε στο νεσεσέρ σου αντηλιακό!

Η λίστα του Miss Bloom για το Σαββατοκύριακο
Ρούχα
4 εσώρουχα
2 σουτιέν
3 ζευγάρια κάλτσες
1 λευκό πουκάμισο
3-4 T-shirts
1 μαρινιέρα
1 τζιν
1 παντελόνι
1 τζάκετ
1 ζακέτα
2 μακριά φανελάκια (για layering)
1 φόρεμα από μακό ή ζέρσεϊ
1 πλεχτό πουλόβερ
1 σετ πιτζάμες
Παπούτσια
1 ζευγάρι μπαλαρίνες
1 ζευγάρι sneakers
Αξεσουάρ

Γυαλιά ηλίου
φουλάρι
Tote bag
Σκουλαρίκια
Ρολόι
Καπέλο
Μικρό τσαντάκι
Μην ξεχάσεις:

Να πάρεις μαζί σου το φορτιστή του κινητού σου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ