Τι ακριβώς κάνει κάθε κουμπί στο τιμόνι μονοθέσιου της Formula 1 (vid)


Oι πιο πολλοί το γνωρίζουν ως τιμόνι. Είναι εύκολο να το αποκαλέσεις έτσι, ειδικά αν δεν έχεις δει ακριβώς πως είναι. Στη Formula 1 όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με όλα όσα έχεις συνηθίσει από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Το τιμόνι εδώ ξεφεύγει κατά πολύ από την κλασική έννοια του όρου κι αυτό γιατί διαθέτει οθόνες και περίπλοκους μηχανισμούς, κουμπιά και μοχλούς, φώτα και γενικά πολλά πράγματα που παραπέμπουν περισσότερο σε πιλοτήριο αεροσκάφους.

Η Mercedes δημοσίευσε μία φωτογραφία που εξηγεί όλες τις λειτουργίες του τιμονιού από το μονοθέσιό που οδηγούν οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas στη Formula 1, προκειμένου όλοι να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το κάθε πλήκτρο πάνω σε αυτό.

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν λειτουργίες που σχετίζονται με τη δυνατότητα ελέγχου και προσαρμογής διαφόρων προδιαγραφών, όπως η χαρτογράφηση του κινητήρα, η εξισορρόπηση των φρένων, η αεροδυναμική κ.α.

Τι ακριβώς κάνει κάθε κουμπί στο τιμόνι μονοθέσιου της Formula 1
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Mercedes, κάθε πιλότος αλλάζει τρία με τέσσερα μονοθέσια ανά σεζόν. Η κατασκευή του καθενός εξ’ αυτών κοστίζει $60.000 και μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων (τεχνικοί, μηχανικοί, προγραμματιστές και σχεδιαστές) ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.

Τα πλήκτρα που υπάρχουν επάνω σε κάθε τιμόνι και οι λειτουργίες τους μπορούν να ενεργοποιηθούν αποκλειστικά από τον πιλότο του μονοθεσίου. Ασφαλώς, δεν είναι όλα τα τιμόνια της Formula 1 ίδια, καθώς κάθε εταιρεία τα προσαρμόζει πάνω στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μονοθεσίων της.

Η Mercedes δεν περιορίστηκε μόνο σε μία εικόνα καθώς έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του καναλιού της στο YouTube, ένα βίντεο στο οποίο ο Valtteri Bottas εξηγεί τι κάνει το κάθε πλήκτρο καθώς και ποια θεωρεί τα σημαντικότερα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ