Σκηνές τρόμου στη Νορβηγία: Το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky παλεύει ακυβέρνητο με ορμητικά κύματα


Έπιπλα, γλάστρες και καθίσματα φεύγουν από τη θέση του και πέφτουν πάνω στον κόσμο. Ένα κύμα σπάει μία από τις μπουκαπόρτες και τα νερά μπαίνουν μέσα στο πλοίο. Αυτές είναι ελάχιστες από τις απίστευτες καταστάσεις που έζησαν οι 1.373 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, που το Σάββατο (23/03/2019) υπέστη μηχανική βλάβη και έπλεε για ώρες ακυβέρνητο εν μέσω σφοδρής καταιγίδας και θαλασσοταραχής, στη Θάλασσα της Νορβηγίας και σε απόσταση 100 μέτρων από την ξηρά.

Το «κρουαζιερόπλοιο του τρόμου», όπως το ονόμασαν κάποιοι από τους επιβάτες του, έφτασε τελικά με ασφάλεια στο νορβηγικό λιμάνι του Μόλντε.

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες διάσωσης είχαν στην ξηρά με ελικόπτερα 479 ανθρώπους, πριν ο καιρός βελτιωθεί και καταστεί δυνατή η ρυμούλκηση του κρουαζιεροπλοίου. Συνολικά 1.373 άνθρωποι είχαν αρχίσει το ταξίδι και περίπου 900 εξακολουθούσαν να βρίσκονται μέσα στο πλοίο, όταν αυτό έφθασε στο Μόλντε.

Τα βίντεο που κατέγραψαν επιβάτες του πλοίο προκαλούν σοκ: Άνθρωποι προσπαθούν να στερεωθούν, καθώς κάθονται σε καρέκλες ή πιάνονται από ογκώδη έπιπλα, την ώρα που όλα τα αντικείμενα πετάγονται από την μια άκρη στην άλλη. Φαίνονται μάλιστα και διάφορα αντικείμενα να πέφτουν πάνω σε επιβάτες!

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ