25η Μαρτίου: Φρούριο η Αθήνα – 1.600 αστυνομικοί επί ποδός – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί


25η Μαρτίου | Ειδήσεις: «Αστακός» σήμερα η Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας – Ισχυρά μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας, εν όψει των παρελάσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Περισσότεροι από 1.600 αστυνομικοί θα βρεθούν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονήθηκε στη ΓΑΔΑ, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις εξέδρες των επισήμων κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιεί πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών που προγραμματίζονται για τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων.

Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.

Παρόμοιος είναι ο σχεδιασμός σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, όπου θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, και κυρίως σε αυτές όπου έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών για πιθανές οργανωμένες ενέργειες από ομάδες ατόμων ακραίων χαρακτηριστικών και τάσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ