Καλαμαράκια γεμιστά με λαχανικά και ρύζι


Αν τραβάει η όρεξή σας να φάτε καλαμαράκι, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά. Τα γεμίζουμε με αγκινάρα, πράσο, κρεμμύδι, λίγη ντομάτα και λίγο ρύζι και γίνονται τέλεια!

Υλικά Συνταγής
1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα
300 γρ. αγκινάρες ψιλοκομμένες (μόνο την καρδιά)
4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
150 γρ. πράσα ψιλοκομμένα
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά άνιθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά κάπαρη
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλατι
πιπερι
1 λεμόνι (το χυμό)
1 κουταλιά ρύζι καρολίνα
1 κυβο μυρωδικων κρεμμύδι

Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε κατά μέρος. Αν τα καλαμαράκια είναι φρέσκα και δεν είναι καθαρισμένα, πρέπει να τα καθαρίσουμε. Δηλαδή αδειάζουμε την σακούλα τους, και βγάζουμε τα μάτια, και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Αν θέλουμε, μπορούμε να κόψουμε τα κεφάλια και τα πλοκάμια, να τα ψιλοκόψουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και σωτάρουμε την αγκινάρα, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και την κάπαρη.

Όταν μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το ρύζι, το χυμό λεμονιού, την τριμμένη ντομάτα, κι έναν κύβο λαχανικών καθώς και λίγο από το κρασί. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας, ώστε να «τραβήξει» τα πολλά υγρά.

Μόλις δέσει η γέμιση, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ύστερα γεμίζουμε τα καλαμαράκια. Παίρνουμε ένα κουτάλι και γεμίζουμε κάθε καλαμαράκι με το μείγμα της γέμισης. Για να μην βγει έξω η γέμιση, μπορούμε να τα κλείσουμε στην άκρη με μια οδοντογλυφίδα.

Έπειτα βάζουμε τα καλαμαράκια σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε ελαφρά.

Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και σιγοβράζουμε τα καλαμαράκια σε σιγανή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι.

Τα γεμιστά καλαμαράκια της συνταγής σερβίρονται ζεστά ή κρύα. Και αν θέλουμε μπορούμε να τα κόψουμε σε χοντρές ροδέλες!

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ