25 Μαρτίου – Παυλόπουλος: Το “Μολών Λαβέ” η μοναδική απάντησή μας

Ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους διανοηθούν, όπως είπε, να απειλήσουν την ελευθερία της Ελλάδας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη δήλωσή του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου, στην Αθήνα. «Το “Μολών Λαβέ” θα είναι η μοναδική μας απάντηση, είπε.

Το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Προκόπης Παυλόπουλος φαίνεται πως είχε αποδέκτη την Τουρκία, που τις τελευταίες μέρες επιμένει στην προκλητική της τακτική. Όπως έκανε (όπως αποκάλυψε λίγη ώρα μετά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας) στο Αγαθονήσι, όταν τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναγκάζοντάς το σε χαμηλούς ελιγμούς!

Η επανάσταση του 1821 αποτελεί για τους απανταχού Έλληνες «αστείρευτη πηγή έμπνευσης» και «διαχρονικό δείκτη πορείας ως προς το εθνικό μας χρέος απέναντι στην πατρίδα μας και στην ιστορία μας», τόνισε αρχικά ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η θυσία των αγωνιστών του ’21 διδάσκουν ότι «είμαστε λαός και έθνος της ελευθερίας».Φωτογραφία InTime News

Ο Προκόπης Παυλόπουλος συνέχισε στέλνοντας το ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμά του: «κατά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 διαμηνύουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, έχοντας κατά νου τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», θα υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί. Το «Μολών Λαβέ» θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπερασπιζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα την ιστορία, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, την εθνική μας κυριαρχία, το έδαφος, τα σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας προς καθέναν ότι είναι και σύνορα, έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».Φωτογραφία InTime News

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις επερχόμενες ευρωεκλογές και την άνοδο της ακροδεξιάς, λέγοντας ότι «κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει χρέος να υπερασπίζεται την ελευθερία, πρωτίστως απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό».

Δείτε όλη τη δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ