25η Μαρτίου – Μητσοτάκης: Να ξαναπιάσουμε το νήμα του υγιούς πατριωτισμού

Στη Λήμνο βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Παρακολούθησε στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Μύρινα.

Στη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται «όραμα και κατεύθυνση» και, πάνω απ’ όλα, «να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού». Όπως τόνισε, στην ακριτική Λήμνο «οι σημαίες μοιάζουν πάντα λίγο πιο ψηλά και το γαλάζιο του Αιγαίου, είναι πάντα λίγο πιο έντονο».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ, η σημερινή μέρα, πέρα από μέρα γιορτής, αισιοδοξίας και υπερηφάνειας, είναι και μέρα περισυλλογής γιατί, όπως είπε, «εδώ και 10 χρόνια η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από μια βαθιά, επίπονη κρίση». «Μπορούμε καλύτερα, και θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εικόνες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λήμνο Όλη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Γιορτάζουμε σήμερα την έναρξη μιας γενναίας επανάστασης, η οποία οδήγησε τελικά στη συγκρότηση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Και τιμούμε σήμερα αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε να ζούμε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Σήμερα, είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα αισιοδοξίας, μια μέρα υπερηφάνειας. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και μια μέρα περισυλλογής. Διότι εδώ και 10 χρόνια η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από μια βαθιά, επίπονη κρίση. Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται όραμα και κατεύθυνση. Και, πάνω απ’ όλα, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού. Ενός πατριωτισμού ο οποίος ενώνει. Ενός πατριωτισμού ο οποίος προτάσσει τις έννοιες της ευθύνης, της αλήθειας και, κυρίως, της σκληρής δουλειάς. Εδώ από την ακριτική Λήμνο, από το Βορειοανατολικό Αιγαίο, οι σημαίες μοιάζουν πάντα λίγο πιο ψηλά. Και το γαλάζιο του Αιγαίου, είναι πάντα λίγο πιο έντονο. Εδώ, λοιπόν, από τη Λήμνο θέλω να στείλω σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης. Μπορούμε καλύτερα, και θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες, όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Χρόνια πολλά».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here